5 filmfavoritter fra 2016

2016 Movie Clapperboard

2016 bød på mye film. Her er en håndfull spesielle filmminner fra året som er ved veis ende snart.

Etterson jeg ikke har sett så veldig mye ennå av nytt filmmateriale fra 2016 ser jeg det lite hensiktsmessig å lage noen best of-liste nå, derimot har jeg istedet her skrevet et lite innlegg om fem filmminner fra 2016 som enten har berørt eller bare rett og slett underholdt hemningsløst. Førstnevnte film er faktisk en av de beste filmopplevelsene mine noensinne. Flere av filmene er nok produsert i 2015, men alle ble sluppet for det norske publikum i år, ihvertfall på lovlige plattformer for film 😉

Drama


ROOM

Jaaaada, filmen er fra 2015, og var med i Oscar-racet fra 2015. Men den hadde sin premiere her til lands i 2016. Norgespremieren kom under filmfestivalen i Tromsø i januar, der jeg takk og lov fikk sett den på kino, og etter at Oscar-nominasjonen for beste film, beste regi og beste kvinnelige hovedrolle ble offentliggjort ble den offisielle Norgespremieren fremskyndet.

Ihvertfall fremstår ROOM som det absolutt mest fantastiske som rullet over norske kinoskjermer i 2016. Vidunderlige og eksepsjonelle skuespillerprestasjoner av Brie Larson og 9 år gamle Jacob Tremblay, og knapt et øye blant publikum var tørt. Tremblay leverte ellers den mest enestående og utsøkte barneskuespillerprestasjon jeg noensinne har sett, og det var en forbigåelse at han ikke fikk Oscar-nominasjon. Larson fikk derimot sin høyst velfortjente Oscar. Room er klaustrofobisk uten å egentlig være det, den er sin mørke forutsetning til tross en livsbejaende beretning og en skildring av en mors ubetingede kjærlighet for sin sønn, og et barns oppdagelse av verden. Filmkunst på høyt plan. Terningkast 12, minst 😉

Terningkast 6 til Room. Les hele omtalen av Room HER


TRUMAN

Spansk/argentinsk drama med humoristiske undertoner om et av de tristeste temaene; for tidlig død. Men dette er så mye mere enn en film om en middelaldrende mann som har fått dødsprognosen sin, det er en hjertevarm historie om vennskap, kommunikasjon, sønner, fedre, og en hund. Fantastisk 🙂

 

 

 

.

Truman med toppkarakter. HER finner du hele Truman-anmeldelsen min

 


Komedie

THE BROTHERS GRIMSBY

Årets mest sinnssjuke actionkomedie er den elleville crazykomedien The Brothers Grimsby, der en toppspion må drasse med seg den villstyrige broren sin som er fotball-hooligan. Og idiot. Nøkkelordet er Sascha Baron Cohen. Elefantejakulering er noe av det du må være forberedt på.

TB Grimsby er egentlig veeeeldig ekkelt, haha, men jeg klarte ikke å dy meg, for TB Grimsby fikk gapskrattet fram. Og da har den levert.

.


Spenning/krim

HELL OR HIGH WATER

Årets for meg beste kriminalhistorie på film. Bli ikke overrasket om Hell or High Water er med i Oscar-racet for 2016. Dette er den type krim som skiller seg ut, mye takket være en tidsriktig tematikk og at det faktisk er en slags moderne western.

Filmens bakteppe med støvete og nedslitte amerikanske småbyer er dessuten, på litt snodig vis, veldig forlokkende.

 

 

.

Terningkast 5. Les hele analysen min av Hell or High Water HER


Nordisk

SMÅFUGLER (Intern. tittel: Sparrows)

Island leverte et par skikkelige godbiter i 2016, med STABUKKER og SMÅFUGLER. Sistnevnte var den som gjorde sterkest inntrykk, og som også gir oss et fascinerende islandsk goldt og nakent landskap som et bakteppe som bakes inn i filmen. I Småfugler står forholdet fordrukken far-sønn sentralt, samt temaer som samhold, tilhørighet og et par fryktelige hendelser. Småfugler er også en “coming-of-age” film, eller en såkalt oppvekstskildring. Anbefales absolutt.

 

.

HER kan du lese omtaler av både Stabukker og Småfugler


Har du noen supre filmtips av det du har sett av nye filmer i 2016? Bruk kommentarfeltet! 🙂

LES OGSÅ DISSE NYE BLOGGINNLEGGENE FRA DEN SISTE TIDEN:


ÅRETS SERIE-FAVORITTER 2016

LES FILMHJERTES HEMNINGSLØSE HYLLEST AV SKAM

PS: Filmhjerte elsker SKAM. Ha et “skam-fullt” nytt år 😉 Skam sesong 4 kommer i 2017!

2016 er snart historie. Takk til alle lesere og besøkende som har gjestet filmhjerte i løpet av året.
Undertegnede ønsker dere alle velkommen tilbake og et riktig godt nytt år med mange supre filmer og serier 🙂

Chinese New Year
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Year 2017
Licensed from: Olivier Le Moal / yayimages.com Hovedbilde: Licensed from: HomeStead Digital / yayimages.com

#filmer #filmhjerte #filmtips #småfugler #grimsby #Room #hellorhighwater #truman #skam #filmsnakk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg