Årets favoritter 2016: Serier

Her er mine seriefavoritter fra 2016.

Alle har vi vel våre favoritter dersom man er interessert i film, TV og serie, så gå ikke av hengslene om din favoritt-serie ikke er nevnt 😉 Dette er filmhjerte sine favorittserier fra året som snart er omme.

Lista er nok noe forskjellig fra mange andre lister som figurerer i mediene og eventuelle blogger rundt omkring, men lista her speiler ikke hva andre mener, den gir et bilde på serier jeg har digget i løpet av 2016, og som jeg glatt anbefaler.

Lista inneholder 8 serier fra 2016 og nummereringen på seriene er ikke så viktige egentlig, for alle seriene har sine styrker.

1

SKAM

* Sesong 2 og 3, NRK 3 / NRK Nett-TV og skam.p3.no

Jeg har elsket hvert øyeblikk av Skam for seriens fantastiske nære og ærlige portrett av norsk ungdom og hva de føler skam rundt, og er full av lovord om den og måten man har kunnet følge serien på skam.p3.no med innlegg og klipp lagt ut i sanntid daglig gjennom sesongene, samt mye skjult og mere åpen symbolikk som er plassert ut i handlingen. Gullruten til Tarjei Sandvik Moe (Isak) er forresten et folkekrav 😉 Seriøst. Han må få den gullruta!

Alle sesongene ligger selvsagt gratis på skam.p3.no og NRK nett-TV. Se alle de daglige klippene, insta-bildene, chatteloggene (og påfølgende diskusjoner) i kronologisk rekkefølge på SKAM.P3.NO for best forståelse av serien, eller alle klippene satt sammen til hele episoder eller maraton i NRKs nett-TV. På instagram/twitter figurerer det dessuten en rekke uoffisielle fan-kontoer som gir et dypdykk i Skam-universet. Bruk f eks gjerne litt tid på insta-kontoen “Skamoveranalysering“.

2

EYEWITNESS

* Sesong 1, TV-kanalen USA Network, tilgjengelig for kjøp bl.a. på Amazon video for nedlasting/streaming

Dette er typen amerikansk krim jeg syns er awesome. Mørkt og spennende plott samt small town-America-locations og miljø setter et særpreg på dette suggerende krimthrillerdramaet. To omlag 17-år gamle gutter i en avsidesliggende hytte blir vitne til trippelmord. Morderen viser seg å være en høytstående FBI-agent og det ene vitnes fostermor er den lokale sheriffen som får saken i hendene. Imidlertid tier de to vitnene om hva de så for å skjule forholdet deres. Glimrende spill av Julianne Nicholsson, Tyler Young, James Paxton, Gil Bellows og Warren Christie, med flere. Ingen norske tilbydere har serien pr dags dato så vidt meg bekjent, men den kan strømmes mot betaling hos Amazon video, og ligger ikke fullt like lovlig andre steder.

3

HAPPY VALLEY

* Sesong 2, Netflix (Sendt på NRK 1 også)

Glimrende britisk krim, som kanskje først og fremst står frem på grunn av knallsterk kvinnelig hovedrolle, et menneskelig ekte drama og fascinerende locations fra den engelske landsbygda. Sesong 1 og 2 ligger på Netflix, og er uten tvil en av de beste krimdrama på flere år.

4

11.22.63

* Fox/Hulu, i salg på DVD og Blu-ray

For den som digger tanken om tidsreise og idèen om å kunne endre på historien er denne sci-fi-thrillerserien basert på en Stephen King-bok midt i blinken. James Franco spiller highscool-læreren som havner tilbake i 60-årene for å forhindre drapet på J.F. Kennedy. Hva hadde skjedd med verden dersom JFK IKKE hadde blitt skutt den skjebnesvangre dagen 22.11.1963? Underholdende, mystisk, spennende og sjarmerende nostalgisk. Gode prestrasjoner fra Franco, George MacKay (fra Pride) og Daniel Webber (som spiller Lee Harvey Oswald på imponerende vis). Selvsagt et urealistisk eventyr, but who cares? Dette er morro, og har noen linjer til felles med “Tilbake til fremtiden”-filmene. Serien er dessuten kun en eventserie/miniserie på 8 episoder, med en avslutning. En klokkeklar anbefaling.

5

DESIGNATED SURVIVOR

* Sesong 1, Netflix, eventuelt på den amerikanske TV-kanalen ABC

Spennende nytt politisk drama med Kiefer Sutherland som det anonyme kabinettmedlemmet som er en “designated survivor” som plutselig må tre inn som USAs president etter et omfattende terrorangrep. Men ikke alle syns Tom Kirkman, som han heter, er den rette mannen som USAs president. Serien er så langt på Netflix kun kommet frem til episode 11 sånn cirka.

6

BLOODLINE

* Sesong 2, Netflix

Familiehelvete fyllt av konflikter, mørke skjulte hemmeligheter som ikke tåler dagslys, og het Florida-sommer. Serien er desverre kansellert for flere sesonger har jeg sett, men dette er verdt å få med seg, og den er kun på 2 sesonger.

7

STRANGER THINGS

* Sesong 1, Netflix

En ung gutt forsvinner under mystiske omstendigheter, og en ung jente rømmer fra et forskningssenter som også er rammet av mystiske hendelser. Mens lokalmiljøet leter etter den forsvunnede gutten, er sterke krefter på søk etter jenta.

Når dette skrives har jeg kun sett den første episoden av Stranger Things. Den første episoden samt alt jeg har lest om serien bærer bud om at dette vil falle i smak. Episode 1 var iallefall pirrende. Jeg tror Stranger Things vil fremstå som en veldig annerledes og nostalgisk mystisk serie med både noe overnaturlige hendelser, underholdning og spennende uhygge, da den blant annet er omtalt som en hyllest til 80-årene, Stephen King, Steven Spielberg, Hardy-guttene og River Phoenix-klassikeren “Venner for livet”, noe man forsåvidt kan se allerede i episode 1, en episode som også gir meg litt følelsen av X-Files lagt til starten av 80-tallet. Serien er forøvrig ikke fra 80-tallet selv om handlingen starter i 1983, Stranger Things er nemlig en av årets nyproduksjoner på Netflix.

NARCOS

* Sesong 1 og 2, Netflix

Jeg har ikke begynt å se Narcos ennå, men dette er en serie jeg helt klart skal komme meg igjennom. Det meste jeg har lest og hørt om serien tyder på at  jeg vil like den.

#serier #TV #serietips #skam #eyewitness #designatedsurvivor #happyvalley #112263 #blooline #strangerthings #narcos

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg