Netflix nå: Mad Max og andre film- og serietips

Så har man snubla innom Netflix igjen… og med det følger noen tips om hva du bør få med deg der.

Netflix er tydeligvis ekstremt populært blant oss nordmenn, uvisst av hvilken grunn forøvrig siden tilbudet i beste fall ikke er særlig imponerende, in my opinion da. Det er OK, de har en del bra og mange serier, men man blir for fort lei Netflix. Filmene er stort sett gamle, lite utvalg, ukjente, B-preget, og det er alt for lite nytt å finne der er min oppfatning av strømmetjenesten. Man kan selvsagt lure Netflix til å tro at man befinner seg i et annet land enn Norge og dermed få tilgang til menyen i det aktuelle landet man ønsker, men det er jo ikke lov ifølge Netflix` retningslinjer og man får ikke norske undertekster om man ønsker det.

Muligheten er dog ihvertfall der, men ikke si at jeg tipsa dere 😉 Vel, her i høst en gang gjorde jeg selv det, fikk meg en meksikansk IP-adresse og fikk opp en helt annen filmmeny enn den vi norske brukere har tilgang til. Dermed fikk jeg sett en film jeg har lett etter i et par år (Sofia y el terco/Sofia and the stubborn man, en elskverdig colombiansk dramakomedie som jeg så på kino på TIFF for noen år siden. Et morsomt gjensyn, selv om jeg måtte klare meg med spansk tale uten teksting 😉 Men siden nevnte film ikke har så mye tale og jeg hadde sett den for noen år siden gikk akkurat det helt fint. Den filmen bør du se om du finner den. Den spanske veteranen Carmen Maura i hovedrollen er sjarmerende). Jeg sjekka i samme slengen den gang kort ut hvilke valg man fikk tilgang til f. eks. i statene og UK, og joda, det er sant som det påstås, utvalget der hos Netflix er langt bredere enn i Norge….Men nå er jeg vist godt igang med en digresjon, så vi lar det ligge, det var jo filmtips hos Netflix her i Norge jeg skulle skrive om idag 😉

Noen nyheter har det nemlig kommet siden jeg avsluttet Netflix-medlemskapet mitt sent i fjoråret en gang, og noe bra har de selvsagt der. Her er ihvertfall noen filmtips fra Netflix når vi skriver april måned.


MAD MAX: FURY ROAD

En av fjorårets store kinosuksesser internasjonalt og også her hjemme. Høyoktans actionpumping fra start til slutt i denne filmen som stakk av med en haug Oscar-statuetter under årets prisutdeling. Liker du energisk og adrenalinfull action, spesialeffekter som ikke er datagenererte, samt filmer med et soundtrack som får blodet til å bruse litt ekstra er dette et sikkert valg. Tom Hardy, Charlize Theron og Nicholas Hoult i noen av de viktigste rollene leverer.


MAN ON A LEDGE

Thriller fra 2012. Altså ikke en helt ny film, men Man on a Ledge er en veldig tett og velspilt thriller med flere overraskelser på lur. En desperat mann klatrer ut av vinduet i 21. etasje og truer med å hoppe. Han er ikke noen selvmordskandidat, så hvorfor er han der? En film jeg absolutt anbefaler.

 


THE LUNCBOX

Er du på jakt etter en romantisk komedie kan dette være verdt å sjekke ut.

Indisk feelgoodfilm fra 2013, som har fått gjennomgående knallkritikker særlig hos publikum på filmfestivaler rundt omkring.

 


INTERSTELLAR

Passe ny film, fra 2014, med spenning fra rommet.

 

 

 


AMERICAN SNIPER

Historien om USAs beste skarpskytter regissert av Clint Eastwood.


BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN

2013.

Fransk romantisk drama av ypperste merke.

Sensuell og eksplisitt. Sterk film.

.


CLOCKWORK  ORANGE

Omstridt og kontroversiell klassiker fra 1971 klekket ut av mesterregissør Stanley Kubrick. Passe psykedelisk film.

 

 

.


BORAT

Den sinnsyke komedien fra 2006, som jeg rangerer som en av de sprøeste komediene jeg har sett.

Sacha Baron Cohen i rollen som Borat fra Kasakhstan som drar til USA for å lage reportasje om “verdens beste land”, samt gifte seg med Pamela Anderson, er en moderne legende allerede.


I EN BEDRE VERDEN (Original tittel: HÆVNEN)

Danmark, 2010. En av de absolutt beste danske filmene jeg har sett. Oscar for beste fremmedspråklige film. Ikke la den teite norske og internasjonale alternative tittelen på filmen ødelegge, for HÆVNEN er strålende. Veldig bra av Ulrich Thomsen og Mikael Persbrandt med flere. Særlig unge William Jøhnk Nielsen (født 1997, blå jakke midt på bildet), som faktisk er filmens hovedrolleinnehaver, er fenomenal. Les mer om den hos wikipedia.


JAKTEN

Tidenes beste film fra Danmark, og kanskje også en av de aller beste fra Skandinavia/Norden, kan du også se på Netflix. Mads Mikkelsen gjør sin livs rolle i JAKTEN. Når en liten løgn blir til sannhet og hele samfunnet vender seg mot deg, da er du ille ute.


FOCUS

Overraskende ny film, for denne gikk vel på kino i fjor på sommeren (?). Jeg så nettopp Focus, og syns den er dårlig. Men vil du ha en ganske ny film er Focus, en salig miks av småkrim og litt mørk småromantisk komedie, et valg i så måte. Will Smith i hovedrollen, men Focus gav ikke meg noe, dette er tidtrøyte og bakgrunns-TV mens jeg fikler med mobil, surfer på nett, etc. Med andre ord var ikke mitt fokus helt og holdent på Focus, men kanskje liker andre denne filmen, som tross alt har noen humoristiske sekvenser.


En annen relativt ny film Netflix har på menyen sin er thrilleren RUN ALL NIGHT, som også er fra 2015. Liam Neeson har hovedrollen.


DAFT PUNK UNCHAINED

Fra 2015. Med 12 millioner solgte album og 7 Grammypriser kan Daft Punk antagelig med rette kalle seg de ubestridte kongene av elektronisk dansemusikk.

 

 


Ellers kan man jo finne en del velkjente filmer som Taken, Taken 2, Die Hard 3 (Die Hard with a Vengeance, norsk tittel Die Hard i New York), Elling, Kon Tiki, Flukten fra Alcatraz (med Clinter`n, en av tidenes beste fengselsflukt-filmer).

MANGE SPENNINGSSERIER

Netflix har selvsagt en rekke serier også å by på. Skal jeg se serie så er det krim og action/spenningsserier som er sjangeren jeg sverger til.

BLOODLINE er en av Netflix sine egne serier, som kom i fjor, og kan absolutt anbefales. Serien som utspilles i Floridas vakre omgivelser er billedskjønn, men under den polerte overflaten skjules mørke hemmeligheter og et familiedrama. Sesong 2 av serien er ventet i løpet av 2016.

For tida har jeg fått en raptus og hevet meg over ORANGE IS THE NEW BLACK. Fengselsserier liker jeg, men dette er den første serien der vi følger kvinnelige fengselsfugler. De voldelige eller skikkelig hardbarka elementene man finner i fengselserier som Oz, Prison Break og diverse andre slike serier er fraværende (i de episodene jeg har sett foreløpig ihvertfall), og det hele blir litt lettere og nesten litt småkoselig. Men det er absolutt sebart og også spennende siden hovedrollekarakteren er sympatisk, i tillegg til at vi får servert noen av de “klassiske” kvinnetypene man “forventer” å finne bak murene. Den sprø og lett sinnsforrvirrede, den tøffe kjøkkensjefen, panserlesba (no offence!), andre lesbiske, en kjønnsoperert, samt en og annen mer eller mindre sympatisk øvrig innsatt, og ansatt. Og Jason “American Pie” Biggs i en av birollene på utsiden. Jeg er positivt overrasket av serien, men noen favoritt blir den aldri. Det er verdt å sjekke ut og er en passe underholdende serie som jeg kommer til å se ferdig.

Andre supre serier Netflix har er DEXTER (en av mine favoritter gjennom tidene), PRISON BREAK, LUTHER (britisk klassekrim), KAMPEN OM TUNGTVANNET (serien som hadde braksuksess på NRK), DAG, SHERLOCK, WALLANDER (alle omlag 30 filmene med Krister Henriksson  som Wallander), MORD UTEN GRENSER, 24, BROEN (Kun ses 1 og 2), BROADCHURCH (kun sesong 1, men den er til gjengjeld direkte glitrende og skremmende god), med flere.

I vakuumet som oppstod i fjor da jeg hadde fråtset meg gjennom alle sesongene og episodene av Dexter forsøkte jeg meg på krimserien “Hannibal”, men må si at den skuffet meg. Netflix har som kjent en del egenproduserte serier, som nevnte Bloodline som er klasse. Alle har vel hørt om “House of Cards“, så den får jeg vel prøve å se etterhvert (starta på ep 1 og 2 i fjor men ble ikke overbevist), dessuten tenker jeg å sjekke ut grøsserserien “Scream” som vel har inspirasjonen sin fra de klassiske 90-tallsgrøsserne med samme navn (Skrik-filmene).

På jakt etter barndomsminner  fra 80-/90-årene? Netflix har 1 sesong av FRAGGLENE og ALBERT ÅBERG 😉

 

Har du Netflix-tips eller andre kommentarer om dagens omtalte filmer? Bruk gjerne kommentarfeltet her til å si hva du mener.

Snakkes!

Filmhjerte: 1963

Filmtidsmaskinen stopper i 1963 denne gangen, et år der angrep fra oven og langveisfaren kjærleik underholdt publikum.

Jeg har heller ikke fra dette filmåret sett mye film, selv om det er et par reale godbiter blant filmene som kom på markedet for 52 år siden.

Årets “filmhjerte” er ihvertfall et trygt og noe forutsigbart valg, det får så være, for filmen er knall 🙂

.


ÅRETS FILMHJERTE 1963

FROM RUSSIA WITH LOVE


  • Den andre filmen om James Bond, fortsatt med Sean Connery i rollen som agent 007.
  • James Bond må i aksjon for å hente en sovjetisk krypteringsenhet som ble stjålet av organisasjonen SPECTRE.  Bond blir sendt til Istanbul, hvor oppdraget går ut på å få tak i en russisk avkoder via en avhoppet russisk agent, korporal Tatiana Romanova. Det russerne ikke vet er at dette er en plan lagt av SPECTRE, ment til å lure Bond i en felle.
  • From Russia With Love hadde Norgespremiere i februar 1964.
  • I denne filmen fikk vi faktisk stifte bekjentskap med den fiktive organisasjonen “Spectre”. Som kjent heter nettopp fjorårets nye Bond-film “Spectre”.

FUGLENE (THE BIRDS)


Alfred Hitchcocks skrekkfilm Fuglene var en av de store filmene i 1963, og har selvsagt på linje med mange av hans filmer blitt klassikere. Dette var forøvrig en av Hitchcocks siste store filmer.

Når vi den dag i dag ser spesialeffektene og computergenererte scener fremstår de som ganske komiske og ikke så bra. Husk da likevel på at spesialeffektene og filmens lydspor ble ansett som eksepsjonelle på den tiden, noe som ble underbygget av Oscar-nominasjon for beste visuelle effekter. Handlingen er ellers ikke den store. En by angripes fra oven av fugler som plutselig har blitt gærne, og en familie forskanser seg i et hus for å overleve fuglemassenes angrep. Litt spennende og “creepy” er den fortsatt, men jeg vil vel påstå at den ikke er den Hitchcock-filmen som har tålt tidens tann best. Uansett, da jeg tidligere i år presenterte listen Topp 15: Filmer av Alfred Hitchcock landet Fuglene på en fin 8. plass. Den er absolutt verdt å få med seg.

Blant de øvrige filmene fra 1963 er det veldig lite jeg husker, men det er filmer fra listene som gjør at det ringer en liten gjenkjennende bjelle. En av de er Hud (fra USA, må selvsagt ikke forveksles med Vibeke Løkkebergs norske film “Hud” fra 1986, verken i handling eller uttale av tittel, som vel her blir tilnærmet “Høhdd”..). Filmen har Paul Newman i hovedrollen som tøffingen Hud Bannon, en hensynsløs ung mann, en rolle som gav han en nominasjon til Oscar, i filmen som vant tre statuetter.

Ellers er kanskje Cleopatra et brukbart tips for de som liker historiske dramaer, og drama er vi nok i alle fall sikret i denne av mange omtalt som episke beretningen om Egypts dronning Cleopatras triumfer og tragedier. Vistnok storslått backdrop, kostymer og alt det der. 9 Oscar-nominasjoner, som gav 4 priser, men Elisabeth Taylor som Cleopatra var ikke blant de 9. Jeg har nok ikke sett Cleopatra, men denne filmen er likevel en jeg “alltid” har hørt om.

Hørt om filmen som ble Oscar-belønnet som 1963s beste film har jeg derimot ikke. Og da mener jeg virkelig aldri hørt om. Tittelen er likevel noe de fleste nok drar kjensel på, av helt andre grunner, da den deler navn med den britiske sangfuglen Tom Jones. Filmen Tom Jones har derimot null og niks å gjøre med Tom Jones, artisten. For Tom Jones, filmen altså (jækla forrvirrende dette, hva?) har jeg aldri vært borti, til tross for at Tom Jones stakk av med hele 4 Oscars av utrolige 10 nominasjoner! Og ja, det er fortsatt filmen Tom Jones det er snakk om.


For å gjøre det mer forrvirrende kunne jeg også nevnt at Tom Jones er britisk, ja filmen, noe også Tom Jones er, artisten altså. Filmen som er en historisk adventure/komedie er basert på en roman fra 1747, i filmen med en handling lagt til England på 1800-tallet om et hittebarn som oppdras av en rik godseier. Han oppdras som en gentlemann, men ender opp som en villstyring som kastes ut hjemmefra, opplever flere erotiske eventyr og havner i trøbbel. Blir han tatt i nåde av sin rike adoptivfar?  Historien er beskrevet som fornøyelig, med en løssluppen stemning og romantisk/erotisk handlingsgang, som i sin tid ble ansett som dristig.  Kanskje verdt å få med seg denne?


Filminteresserte drar naturligvis også kjensel på den velkjente komedien Den rosa panter (The Pink Panther) med Peter Sellers og David Niven. Dette var den første i en rekke amerikanske filmkomedier om den ubrukelige franske politidetektiven Jacques Clouseau. Filmen har vel ellers gått en million ganger på TV, så denne har jeg jo sett. Og den er vel grei nok, litt morsomt er det.

Forøvrig må jeg selvsagt nevne om filmen The Pink Panther at det er der den urkomiske tegneseriefiguren med samme navn, den rosa panteren, har sin opprinnelse fra. Dette har jeg faktisk lurt litt på en stund; hva pokker`n hadde tegneseriefiguren og disse filmene med hverandre å gjøre. Og endelig fant jeg svaret, hvem har sagt at å skrive filmblogg ikke er lærerikt, hehe.

“Den rosa panteren, amerikansk tegnefilm- og tegneseriefigur, introdusert i fortekstene til Blake Edwards’ spillefilm The Pink Panther (Den rosa panteren) akkompagnert av Henry Mancinis minneverdige melodi; også med i senere filmer i serien. Fortekstfiguren ble så populær at den snart fikk egne tegnefilmer og tegneserier. Først tegnet av Isadore «Friz» Freleng, senere av flere andre”. (Kilde: Store norske leksikon, snl.no).

Som vanlig kaster jeg med et norsk filmminne. Den eneste filmen fra Norge i 1963 som JEG finner av mulig interesse er Ibsen-stykket Vildanden, som er regissert av Henrik Ibsens barnebarn Tancred Ibsen. Også denne filmen har vel rullet på norske fjernsynsskjermer noen ganger? (Eller forveksler jeg det med NRK Fjernsynsteateret sin filmatisering fra 1970? For DEN har iallefall gått på NRK – noen – ganger!). Best huskes vel 1963-filmen for Wenche Foss og Henki Kolstad, men rollefiguren Gregers Werle er ihvertfall det jeg erindrer best fra stykket. Den rollen ble bekledd av Lars Nordrum (1921-1973, best kjent som stemmen til “Stompa” i hørespillene om “Stompa”).

#filmhjerte #film #filmer #1963

Har du kommentarer er det bare å skrive i vei! 🙂

Film påvirker parforhold – Pretty Woman beste film på date

Film er viktig i parforhold, og “Pretty Woman” er mest populær å se på date, viser tall fra en nordisk undersøkelse.

Kilder for dette innlegget er en pressemelding og artikkel fra nettstedet EliteSingles.no. Tall, tekst og illustrasjon er brukt med tillatelse fra EliteSingles. Hele undersøkelsen finner du her:
https://www.elitesingles.no/magasinet/romantiske-komedier

PS: Niks, verken dette innlegget eller bloggen er sponset av datingsiden som er omtalt, men ettersom det dreier seg om film syns jeg det var av interesse å dele denne saken.
Diskuter gjerne temaet i kommentarfeltet 🙂

20% av de spurte i undersøkelsen om film og dating har fått urealistiske forventninger til forhold etter å ha sett filmer, og spesielt romantiske komedier! Det er altså fortsatt vanlig at ikke alle filmseere langt fra klarer å skille mellom fiksjon og virkelighet.

Det er i en undersøkelse utført av datingsiden elitesingles.no dette kommer frem. 353 single fra Norge, Sverige og Finland har deltatt i en nordisk undersøkelse om film og dating, og noen av funnene er interessante, slik som nettopp dette at hele en av fem spurte altså etter å ha sett film, fortrinnsvis romantiske komedier, har fått urealistiske forventninger til deres virkelige hverdag.

I undersøkelsen fremkommer det videre at film faktisk ofte kan være en viktig del av et parforhold, ettersom hele en av tre sa at de ikke vil møte igjen en date dersom vedkommende ikke delte filmsmak! Blant de norske deltagerne skal også hele 27 prosent ha sagt at de i tidligere parforhold har kranglet med partneren om valg av film, noe som tyder på at film er en av faktorene som medvirker til om et parforhold blir vellykket eller ikke.

Rådet fra filmhjerte får bli å alltid huske på at film som oftest er fiksjon, oppdiktede historier ment for å underholde, selv om en ofte gjerne kan identifisere seg med en eller flere personer i filmer. Og til dere filmelskende par, la nå ikke valg av film skape flimmer i harmonien i heimen. Se den enes film den ene dagen og den andres den neste, og respekter hverandres filmsmak, så går det nok bra. Forhåpentligvis 😉


Pressemelding: (Fra EliteSingles.no)


“Pretty Woman” kåret til beste date-film av nordiske single

Berlin, mars 2016. En aktuell spørreundersøkelse blant 353 single fra Norge, Sverige og Finland viser at skandinaver ser film på date, men fallgruvene er mange: Ikke alle synes det passer med film på første stevnemøte. Dessuten kan filmsmak avgjøre om det blir gjensyn etter filmdaten!

Første date på kino?

Å se film er en populær datingaktivitet, men siden man ikke kan snakke med hverandre er det nokså omstridt om det egner seg til første stevnemøte: 56 % av deltakerne i undersøkelsen synes det er en god idé, mens 44 % ikke tror det er lurt å gå på kino på første date.

Romantisk film på romantisk date

Deltakerne ble bedt om å velge filmgenren de syntes passet best for å se på date. Et stort flertall valgte romantiske komedier, tett fulgt av komedier generelt.

Da de skulle stemme på den beste filmen man kunne se med en date var klassikeren “Pretty Woman” fra 1990 den suverene vinneren. På plass to til fem på Norges toppliste finner vi også filmer fra 90-tallet, som har til felles at Hugh Grant spiller hovedrollen:

  1. Pretty Woman
  2. Fire bryllup og en gravferd
  3. Love actually
  4. Bridget Jones? dagbok
  5. Notting Hill

Filmsmak kan avgjøre om en date går bra

En av tre (33 %) sier at det ville avskrekke dem fra å møtes igjen om en potensiell partner ikke deler deres filmsmak. 27 % av de norske deltakerne svarte at de hadde kranglet om hvilken film de skulle se med partneren i et tidligere forhold. Dette tyder på at filmer også spiller en stor rolle i parforhold og felles filmsmak er en god forutsetning for et harmonisk forhold.


En fyldigere artikel om undersøkelsen kan leses ved å klikke på lenken øverst i dette innlegget.

Snart ser du Filmhjerte på TV!

Filmbloggen blir TV-program!

Store nyheter på gang for Filmhjerte.blogg.no, som senere i år blir en sentral del i nytt program på TV!

Rød skrift: Oppdatert 1. april, 23:38: Årets lille aprilspøk her på bloggen ble denne saken, desverre var det altså bare tøys og aprilsnarr får man vel si 😉

Etter at filmbloggen utelukkende har vært drevet som et hobbyprosjekt slo det ned som en gedigen overraskelse da en av landets største TV-kanaler tok kontakt for noen få dager siden. Kanalen skal i 2016 starte opp egenproduserte filmsnakk-programmer, og planlegger å kalle programmet sitt for nettopp Filmhjerte, med undertegnede som del av showet!

I samtalen med kanalens representanter, hvorav den ene forøvrig er et rimelig velkjent navn innen norsk film og TV og som også blir sentral i Filmhjerte-sendingene, kom det frem at redaksjonen som jobber med programkonseptet i lengre tid har fulgt filmbloggen og latt seg imponere blant annet av miksen av den folkelige, kritiske, saklige, fordypende, spøkefulle og lett humoristiske tilnærmingen til filmanalyser og filmsnakk. Da redaksjonen har gjort researchen sin grundig kunne de fortelle at de også har sett diverse videoinnslag på YouTube fra tiden undertegnede lagde fotballinnslag, dermed mener de at jeg passer på Tv. Torsdag var undertegnede også i møte med en av prosjektets ledere som hadde tatt turen nordover.

Avtalen medfører at kanalen blir sponsor av filmbloggen, som på grunn av dette iløpet av året flyttes over til TV-kanalens nettdomener, noe som trolig vil føre til en kolossal vekst i lesertall, og utgjøre minst en heldagsjobb å drifte. Bloggen blir nemlig TV-programmets offisielle “hjemmeside”. Jeg blir dermed “proffesjonell” og lønnet filmblogger!

Undertegnede blir selvsagt ikke programleder for Filmhjerte, den jobben skal nok et noe mere kjent fjes få i oppgave, men som en del av avtalen har kanalen tilbudt meg et eget fast innslag som går under arbeidstittelen “Ukas filmhjerte” i det ukentlige programmet. Alle starter jo i det små, men nå er Gullruta innen rekkevidde… Programmet skal selvsagt ikke bare dreie seg om filmbloggen, men bloggen er en del av programkonseptet som skal gå i dybden på nye og gamle filmer, og som vil bli et spennende talkshow med filmsnakk, innslag, gjester og sprø påfunn.

Foreløpig er dette de opplysningene undertegnede har fått tillatelse fra den aktuelle kanalen til å slippe, men nå kan alle filmhjerter glede seg, Filmhjerte blir TV-show!

Blir du å se på det nye filmprogrammet? Legg gjerne igjen kommentarer i kommentarfeltet 🙂