Film påvirker parforhold – Pretty Woman beste film på date

Film er viktig i parforhold, og “Pretty Woman” er mest populær å se på date, viser tall fra en nordisk undersøkelse.

Kilder for dette innlegget er en pressemelding og artikkel fra nettstedet EliteSingles.no. Tall, tekst og illustrasjon er brukt med tillatelse fra EliteSingles. Hele undersøkelsen finner du her:
https://www.elitesingles.no/magasinet/romantiske-komedier

PS: Niks, verken dette innlegget eller bloggen er sponset av datingsiden som er omtalt, men ettersom det dreier seg om film syns jeg det var av interesse å dele denne saken.
Diskuter gjerne temaet i kommentarfeltet 🙂

20% av de spurte i undersøkelsen om film og dating har fått urealistiske forventninger til forhold etter å ha sett filmer, og spesielt romantiske komedier! Det er altså fortsatt vanlig at ikke alle filmseere langt fra klarer å skille mellom fiksjon og virkelighet.

Det er i en undersøkelse utført av datingsiden elitesingles.no dette kommer frem. 353 single fra Norge, Sverige og Finland har deltatt i en nordisk undersøkelse om film og dating, og noen av funnene er interessante, slik som nettopp dette at hele en av fem spurte altså etter å ha sett film, fortrinnsvis romantiske komedier, har fått urealistiske forventninger til deres virkelige hverdag.

I undersøkelsen fremkommer det videre at film faktisk ofte kan være en viktig del av et parforhold, ettersom hele en av tre sa at de ikke vil møte igjen en date dersom vedkommende ikke delte filmsmak! Blant de norske deltagerne skal også hele 27 prosent ha sagt at de i tidligere parforhold har kranglet med partneren om valg av film, noe som tyder på at film er en av faktorene som medvirker til om et parforhold blir vellykket eller ikke.

Rådet fra filmhjerte får bli å alltid huske på at film som oftest er fiksjon, oppdiktede historier ment for å underholde, selv om en ofte gjerne kan identifisere seg med en eller flere personer i filmer. Og til dere filmelskende par, la nå ikke valg av film skape flimmer i harmonien i heimen. Se den enes film den ene dagen og den andres den neste, og respekter hverandres filmsmak, så går det nok bra. Forhåpentligvis 😉


Pressemelding: (Fra EliteSingles.no)


“Pretty Woman” kåret til beste date-film av nordiske single

Berlin, mars 2016. En aktuell spørreundersøkelse blant 353 single fra Norge, Sverige og Finland viser at skandinaver ser film på date, men fallgruvene er mange: Ikke alle synes det passer med film på første stevnemøte. Dessuten kan filmsmak avgjøre om det blir gjensyn etter filmdaten!

Første date på kino?

Å se film er en populær datingaktivitet, men siden man ikke kan snakke med hverandre er det nokså omstridt om det egner seg til første stevnemøte: 56 % av deltakerne i undersøkelsen synes det er en god idé, mens 44 % ikke tror det er lurt å gå på kino på første date.

Romantisk film på romantisk date

Deltakerne ble bedt om å velge filmgenren de syntes passet best for å se på date. Et stort flertall valgte romantiske komedier, tett fulgt av komedier generelt.

Da de skulle stemme på den beste filmen man kunne se med en date var klassikeren “Pretty Woman” fra 1990 den suverene vinneren. På plass to til fem på Norges toppliste finner vi også filmer fra 90-tallet, som har til felles at Hugh Grant spiller hovedrollen:

 1. Pretty Woman
 2. Fire bryllup og en gravferd
 3. Love actually
 4. Bridget Jones? dagbok
 5. Notting Hill

Filmsmak kan avgjøre om en date går bra

En av tre (33 %) sier at det ville avskrekke dem fra å møtes igjen om en potensiell partner ikke deler deres filmsmak. 27 % av de norske deltakerne svarte at de hadde kranglet om hvilken film de skulle se med partneren i et tidligere forhold. Dette tyder på at filmer også spiller en stor rolle i parforhold og felles filmsmak er en god forutsetning for et harmonisk forhold.


En fyldigere artikel om undersøkelsen kan leses ved å klikke på lenken øverst i dette innlegget.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg