Oscar 2020-spekulasjonene i full gang

Ikke før var årets Oscar-sesong over før amerikanske medier begynner å spekulere i hvem som blir nominert neste år.

Som de sier selv i artikkelen hos USA Today, det er latterlig tidlig å diskutere Oscar 2020, men jeg hiver meg selvsagt på, det er jo trossalt faktisk bare drøye 11 måneder til utdelingen finner sted neste år, 9. februar….

 

The Irishman” – en Netflix-film, og trolig den dyreste fra de kanter, med et A-lag bestående av Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci, av Martin Scorcese, lukter Oscar-agn lang vei. De Niro er en leiemorder som ser tilbake på sitt mulige engasjement i Jimmy Hoffa-forsvinningen (Jimmy Hoffa var en amerikansk fagforeningsleder med stor innflytelse i USA, som forsvant sporløst i 1975, og det antas at han ble drept).

Gysende spennende blir det selvsagt også å se om Jordan Peele sin nye psykologiske thriller “Us” kan følge opp suksessen han hadde med grøsseren “Get Out“.

Ny film med Tom Hanks i rollen som den nasjonale TV-helten “mister Rodgers” er vel et av de sikreste kortene (?), eller hva med Quentin Tarantinos kommende film lagt til L.A. Oscar-velgerne er jo glad i filmer om seg selv så.

 

De store Oscarpsushende filmene bruker gjerne ikke å ha release i USA før utpå høsten og inn mot nyttår (og her til lands tett inn mot Oscar-utdelingen, og noen ganger etter!), men vi skal huske på at “Black Panther” som gjorde seg sterkt bemerket under årets Oscar hadde release i februar i fjor. Gode filmer kan altså dukker opp også nå på vinteren og vårparten, med Peeles “Us” premiereklar i mars som et tips.

Ellers kan man vel ane en nominasjon for Taron Egerton som skal spille sir Elton John i fantasybiografien “Rocketman” som kommer til sommeren, og ingen kan vel bli spesielt sjokkert om det blir nominasjon for stive Renee Zellweger for hennes rolle som filmikonet Judy Garland, i den kommende biografiske “Judy.”

 

Forhåpentligvis – det er jo lov å håpe… – klarer Oscar-akademiet å også finne plass til noen indie-filmer og ikke bare de store blockbusterene, for ofte er det vel så mye kvalitet for ikke å si mye mer, i filmer produsert utenfor de digre filmstudioene. Kan coming of-age dramakomedien “Big Time Adolescence” som sjarmerte publikum på årets Sundance-festival være en kandidat?

 

Forresten er det vel på tide med en nominasjon i regikategorien til en kvinnelig regissør igjen. Greta Gerwig, hjernen bak den glimrende “Lady Bird“, gir oss “Little Woman” til jul, en film adaptert fra den populære novellen “Småfrøkner” skrevet av Louisa May Alcott (1832 – 1888), basert på forfatterens oppvekst i New England på 1800-tallet. En annen kandidat kan være Dee Rees (“Mudbound“) som i 2019 er klar med sin nye politiske thriller “The Last Thing He Wanted“, som vistnok skal handle om en kvinnelig journalist i 1984 som istedet for å dekke presidentvalget må ta seg av sin døende far.

For de som vil elsker å spekulere i Oscar og kommende filmer er det i det hele tatt ganske morsomt og spennende å lese artikkelen fra USA TODAY (åpnes i ny fane).

 

Kommentarfeltet er som vanlig åpent 😉

 

Foto: IMDb

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg