NETFLIX: LAST SEEN ALIVE – GERARD BUTLER LEVERER I MIDDELS FILM

GERARD BUTLER BERGER LAST SEEN ALIVE

Netflix har nettopp sluppet actionthrilleren LAST SEEN ALIVE med Gerard Butler i hovedrollen på sin norske flixplattform.

Historien i Last Seen Alive er enkel. Will Spann (Gerard Butler) skal kjøre kona Lisa (Jaimie Alexander) til foreldrene hennes, ettersom hun har bestemt seg for å ta en pause i forholdet. Underveis forsvinner hun plutselig på en bensinstasjon. Will kontakter politiet, som mistenker han, og Will må selv ta opp jakten på henne og eventuelle kidnappere.

For å være helt ærlig, så ER Gerard Butler hele denne filmen, og i hovedsak det som gjør den verdt å se. Men med Butler i front vet man at man er sikret bra underholdning, selv om manuset er blekt.

For Last Seen Alive er en tynn historie, som enkelt kunne vært gjort mye mer ut av. For eksempel finnes det en håndfull bedre potensielle plot man heller kunne valgt som forklaring på forsvinningen, enn det man falt ned på. Imidlertid er det en jevn spenning og det gis lite hint om hva som har skjedd med Lisa før mot slutten.

Filmen er egentlig ikke klassisk Gerard Butler heller, den er for tilbakelent og for lite pumpet opp. Likevel føles filmen akkurat bra nok til å utfylle oppdraget sitt som halvannen times sofaunderholdning.

Dog skal det sies at dette er lett forglemmelig, historien er blek og lite kreativ, det blir forutsigbart og ikke veldig engasjerende heller selv om man jo heier på Will (Butler).

Last Seen Alive er langt fra blant de beste av filmene fra vår tids actionkonge Gerard Butler, men Butler er den typen som alltid er severdig, litt som Liam Neeson eller en tørrere utgave av Bruce Willis. Butler gjør sine saker bra også i denne filmen, selv om rollefiguren hans her i utgangspunktet ikke er noen utpreget tøff guy, noe som vel gjør troverdigheten mindre.

Filmen slår ihvertfall ihjel 1 time og ca 35 minutter og leverer bekymringsløs spenning du ikke behøver å tenke over.

En litt morsom birolle å iaktta, ihvertfall for et voksent publikum, er Ethan Embry som spiller figuren Knuckles. Det vil si, det er morsomt at han er med, for det oppdaget jeg ikke før jeg så rullteksten. Det er nok ikke viktig for et yngre publikum, men artig for min del – som husker Embry som sympatisk og pent ungdomsidol fra komedier som Can’t Hardly Wait (Den siste festen) fra 1998 og Vegas Vacation fra 1997 – å se han som rufsete skjeggis i 40-årene.

Det blir midt på treet for Last Seen Alive. Helt OK underholdning uten for mye vill action. Terningkast 3.

♥  ♥  ♥  –  –  –

Alle foto: Netflix

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg