FILMHJERTE.BLOGG.NO ER TILBAKE! Mens vi venter på TIFF…

Jøss! Er det liv i Filmhjerte! Jada, filmhjerte.blogg.no er endelig tilbake etter en lengre filmblogging-dvale. Men nå nærmer det seg festivaltid!


Tekst og arkivfoto: Lars Jørgen Grønli, Filmhjerte.blogg.no


Tiden er ihvertfall inne for å igjen børste støvet av tastaturet, pusse filmbrillene og servere noe filmrelatert lesestoff, høres ikke det greit ut? 😉

Det er litt over en måned igjen til vinterens vakreste filmeventyr; Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF), som går av stabelen i uke 3 i januar. Før den tid vil det som vanlig etter at undertegnede har finstudert programmet som slippes om noen uker, bli en aldri så liten gjennomgang her på Filmhjerte med tips til filmer å få med seg under TIFF 2024, samt annet festivalstoff.

Noen ting vil være som tidligere på TIFF, mens noen endringer er nye av året. Så, i tilfelle noen har gått glipp av det:

Utekinoen blir ikke på Stortorget. På grunnn av at kommunen snur opp ned på torget og graver både her og der ser sentrum helt herja ut. Men det skal bli så fint til slutt sier de, så vi får tro på det. I alle fall kan det ikke være utekino på Stortorget i januar. Ny lokasjon for TIFFs populære utekino blir dermed på Vervet, det gamle verftsområdet like i nærheten av Tromsøbrua, hvor en ny bydel er under utvikling. Det blir nok ikke helt det samme som på Stortorget, mindre “drop in” av publikum, og kanskje mindre synlig i bybildet, men det kan jo bli bra. Et av byens beste bakerier – det beste vil nok mange si – får man for eksempel anledning til å besøke samtidig, og er man tørst er det vel en fancy ølsjappe også der borte 😉

Selv om både lekre bakverk og leskende drikker kan friste, håper jeg først og fremst det dukker opp noen spennende og interessante filmer på TIFF-programmet fra land som Storbritannia, Sør-Amerika (f eks Mexico og Argentina), Norge, Sverige, og en og annen asiatisk skatt. Sør-Korea og Japan har over flere år bydd på noen solide festivalskatter. Og selvsagt fra Island. Aldri en filmfestival i nord uten en dramatisk eller særegen film fra sagaøya. Og fra rundt om i Europa, her ligger mange ennå skjulte filmfunn. Som vanlig rulles det nok også ut nye filmer fra USA også, og joda jeg digger jo amerikansk film, men går man glipp av noen av de på TIFF dukker nok de fleste av de alikevel opp for norsk publikum senere uansett på flere ulike plattformer, enten det er kino eller strømmetjenester.

Angående USA, så får forresten TIFF en sann regissørlegende på besøk i januar.
Den amerikanske filmskaperen Ethan Cohen – som er ene halvdelen av de to Cohen-brødrene, som de vel er mest kjent som, gjester Tromsø, i anledning at TIFF har et retroprogram med noen utvalgte filmer fra Cohen-brødrenes suksessrike katalog. Hvem kan vel glemme den absolutt fabelaktige «No Country For Old Men», som er en av mine filmfavoritter gjennom årenes løp (og sett første gang i Norge på TIFF da den var ny). Å se og høre på “en av de to Cohen-brødrene” vil sikkert være spennende og interessant.

Det nærmer seg i alle fall en ny utgave av TIFF, og det begynner i det små å krible litt i filmmagen 😉

 

Har du kommmentarer, innspill, tips, hva som helst, angående TIFF? Rop gjerne ut i kommentarfeltet!
Eller send en epost til larsgronli alfakrøll hotmail dått com

Chattes!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg