Nye Netflix-tips fra Filmhjerte


Sommertider hei, men det er fortsatt liv i Filmhjerte! Idag: Litt Netflix-snakk.

television setEtter et langt, ganske vått her nord (joda, noen fine hete dager også) sommeropphold (tror det var noen fotballgreier i Russland også gitt) er filmbloggen så smått i aktivitet igjen, til glede for alle filmfreaker der ute, yeeeei!

Denne gangen tar vi en kikk på nytt på Netflix, som kan være verdt å få med seg. Eller, nytt og nytt, hvor nytt det er kan vel diskuteres, men det er nå i alle fall nye filmtips fra Netflix, om filmer som har blitt lagt til eller oppdaget hos Netflix i løpet av den siste tiden.


Foto: freestocks.org on Unsplash
(Netflix/TV)
Foto sommermotiv (television set montasje): Licensed from: brux / yayimages.com

Her er derfor noen filmtips hos Netflix og litt annet aktuelt Netflix-relatert stoff fra den siste tiden:

MISSION: IMPOSSIBLE – ROGUE NATION

I påvente av den mye omtalte blodferske Mission: Impossible-filmen som har kinopremiere i starten av august kan man korte ned ventetida med å se den forrige filmen i M:I-rekka.

Tom Cruise leverer som alltid varene som Ethan Hunt. Snart klyver han opp Preikestolen (som i den snart premiereklare filmen er plassert i indiske Kashmir!), men se han i denne filmen fra 2015 først 😉

 

DUNKIRK

Kanskje den største toppfilmen på Netflix for tida. Fjorårets gigantiske krigsepos Dunkirk har havnet på Netflix, og selv om det selvsagt er umulig å få like storslagent lyd og bilde som da dette dundret løs på kinoene er det absolutt fortsatt storslagent.

 

47 METERS DOWN

Ferie i et sommerhett Mexico høres nok forlokkende ut.

Når to søstre i oksygennød på havets bunn, 47 Meters Down, får selskap av sultne hvithaier starter derimot et feriemareritt verre enn sure burritos og lunkent Corona.

 

IT

Glad i klovner? Sjekk også ut nyversjonen fra ifjor av grøsseren IT, basert på Stephen Kings bok.

 

Kan også nevne filmen FENCES, for de som liker Denzel Washington og ikke kan få nok av stemmen hans. For i den filmen snakker han, og snakker, og snakker, og snakker mer. Og når du trur han ikke har mer å si snakker han enda mere, og enda mer. Men om folk liker Denzel er jo filmen muligens verdt tida. Altså, jeg liker fyren godt, men denne filmen er kjedelig, og full av svulmende ord.

Jeg nevner den likevel ettersom den ikke er så tilgjengelig ellers på det norske markedet, for til tross for at den var nominert til Oscar for beste film i fjor ble den ikke satt opp på norsk kino.

Ellers er jo som vanlig Netflix bedre på serier enn på filmer, og det dukker ofte opp nye og egne serier. Hvis du har tips og noen korte omtaler av nye serier på Netflix som man bør sjekke ut, si gjerne fra i kommentarfeltet 😉

Ufine venner?

Også en del eldre serier har dukket opp på Netflix, og en av de er FRIENDS, eller “Venner for livet” som den også heter her på berget. Komiserien som var en gigasuksess da den gikk på TV på siste halvdel av 90-tallet og noen år inn i det nye årtusenet ligger ute i sin helhet hos Netflix, og har med det fått mange nye seere, med forskjellig respons.

Jeg syns jo Friends er en morsom serie, og jeg syns faktisk den er morsommere nå enn hva jeg syntes før. Imidlertid har kritikken haglet mot serien på sosiale medier etter at den ble tilgjengelig for nye seermasser via strømmegiganten. Og kritikerne har et poeng, selv om det nok også er lett å falle i “krenk-o-rama”-fallgruvene hvor man tar seg nær av alt mulig.

Likevel så er ikke de som kritiserer serien for å være kvinnefiendtlig, homofob og med utrangerte holdninger helt bak mål. Når man så serien før i tida på TV tenkte man kanskje ikke så mye over det, men når en nå idag ser en rekke episoder på rad, blir det tydelig, og jeg kan til en viss grad forstå de som lar seg irritere og provosere. For det er mye og til dels grove vitser om Ross sin lesbiske eks, redsel for å bli oppfattet som homofil, mobbing og ekle kommentarer om overvektige og et vel noe gammeldags kvinnesyn? Verden og holdninger til forskjellige temaer har jo også forandret seg på de over 20 årene som har gått siden serien hadde sitt kickoff.

Men nå har jeg siden i tidlig sommer sett serien fra start av, og det er mye tidløs komikk og humor her, og sukkersøt kjærleik og forviklinger som fortsatt gir god underholdning.

Jeg gjør oppmerksom på at disse til nå omtalte filmene (og Friends) er tilgjengelig på Netflix i Norge.

Netflix USA

Har du tilgang til Netflix-katalogen for USA (eller Storbritannia f. eks.) vil du finne flere nyere filmer fra de siste par årene, som for eksempel animasjonssuksessene COCO, SING og THE BOSS BABY, eller toppdramafilmer som den alldeles glimrende ROOM med fabelaktige Jacob Tremblay og Brie Larson.

THE HATEFUL EIGHT er også der. Tarantinos westernaction fra 2016. Syv menn og en kvinne, deriblant en dusørjeger og fangen hans, blir værfaste på en nedsnødd landhandel i ødemarka. Stjernespekket, tøft, stilig og blodig, og med et herlig stemningssettende soundtrack fra Ennio Morricone.

Du finner også ganske nye filmer fra i fjor som kritikerroste WIND RIVER og det britiske følelsesladde “skeive” kritikerapplauderte (med god grunn) romantiske dramaet GOD`S OWN COUNTRY (sistnevnte også på TV 2 Sumo), spilt inn i og rundt det forførende Yorkshire-landskapet.

Eller den kontroversielle (?) og beinharde THE STANFORD PRISON EXPERIMENT, en film basert på et virkelig psykologisk fengselsprosjekt hvor 24 mannlige testpersoner ble tildelt roller som innsatte og vakter. Jeg har ikke sett den ennå, men har den på lista 😉 Filmen vant bl.a. beste manus under Sundance-festivalen.

Tilgang til Netflix sin USA-meny, eller andre land, er som kjent egentlig regulert/sperret, men som kjent er det ikke veldig vanskelig å omgå disse regionsperrene (selv om det ikke er tillatt jf Netflix brukervilkår, og dermed på eget ansvar 😉 ).

 

#netflix #filmhjerte #filmsnakk #filmtips #film #filmer #netflixtips

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg