Filmhjertes julekalender – Luke 19 – Office Christmas Party og annet julefyll

Det er klart for å åpne luke 19. Der ligger julefyll på kontoret!

Vel, ihvertfall to filmer hvor jula drikkes inn, og det formelig flyter av sprit, ande alkohyyyyler og hvit snø……noe hvitt var det ihvertfall…
Ikke nødvendigvis liker jeg personlig disse to filmene heller, men det betyr ikke at andre ikke gjør det? Office Christmas Party skrev jeg anmeldelsen for i mars da den kom ut på fysisk kjøpefilm og strømming, men den ble aldri publisert. Ikke før nå, i en litt oppdatert versjon. Nok pjatt, disse to filmene nytes nok best med en promille innabords…(faktisk tror jeg det er en forutsetning for å like O.C.P. ? haha).

OFFICE CHRISTMAS PARTY

Juleparty på kontoret? Komedien “Office Christmas Party” er i alle fall å få tak i både på fysisk film og bl.a. hos Viaplay, men jeg ser ikke særlig mange grunner til å anbefale noen å bruke penger på dette fjolleriet.

Filmen hadde forståelig nok kinopremiere før jul i fjor når julebordsesongen startet, men er nå igjen aktuell i og med at det er jul igjen.

Faktisk er “Office Christmas Party” så heidundrande ræva at jeg ikke engang fatter hvorfor en tittel som dette er å finne i butikkhyllene, på bekostning av gode utgivelser som er vraket. Her håper man nok selvsagt at potensielle seere skal tenke at heeeeey, full fres på kontoret, det høres jo kult ut.
Det er det ikke. Det er derimot ukult, usjarmerende, uengasjerende, og stort sett umorsomt og veldig uinteressant. Komikken går i store drag ut på å se kontorlandsskapet ramponeres og etterlates som et bombekrater av drita fulle og neddopa ravende gale voksne ansatte, som ser festen som en siste kveld sammen der alle hemninger kastes.

Storyen i filmen er såre enkel. Jenifer Aniston er den følelsesløse bitcha Carol, som kommer med beskjeden at hun grunnet lav lønnsomhet skal legge ned avdelingskontoret til IT-familiefirmaet hun arvet etter faren. Kontorets gærne sjef Clay, som er Carols ansvarsløse men julenisse-snille bror, spilt av T.J. Miller, og mellomlederen Josh, i form av Jason Bateman, har selvsagt andre planer. I et siste forsøk på å redde kontoret fra nedleggelse må de få en velstående klient til å signere en lukrativ avtale med de, og han inviteres på julefesten. En fest som til alt overmål selvsagt på forhånd er avlyst av Carol.

Her er alle rølpepartyingredienser i stort monn, som horer, kokain i kontorets kunstigsnømaskinspreder, promping, peniser i 3 D-printer-maskinen, stumper og bryster på kopimaskinen, orgier på dassen, knuste vinduer og hele pakka, en nerdete mellomleder som leier inn ei hore for å imponere de ansatte som mobber han, ei uuuuh så skummel hallikmamma med gunner, samt en rekke kontororiginaler og ei klisjesmørje de lux. I tillegg er skuespillerinnsatsen forferdelig. Bateman er ikke så ille, men fy fader Miller og Aniston er horribelt svake, noe de får godt selskap i å være fra en rekke av filmens birolleinnehavere.

Jeg skal dog innrømme at det var noen morsomme scener, filmen er ikke DEN dårligste jeg har sett, for det som vel berger den fra å skrape bunnen er en tørrvittig Bateman og litt morsomme kommentarer ellers, men det føles nokså bortkastet å bruke over halvannen time på dette øyesviende dilldallet.

Dette ville vært morsomt en gang i tida, i en helt annen setting. Med 20 år yngre skuespillere i rollene muligens. For dette er som å se en, riktignok dårlig, drita teen-movie fra 90-tallet, med grøftefyll, noen melodramatiske scener, en kjapp svitsj fra nå-går-alt-til-helvete til –  …..ja, hva tror du? – før jula ringes inn i Chicago. Halleluja.

En syltynn toer blir dommen.

CHRISTMAS OFFICE PARTY    –  –  –  –

* Office Christmas Party kan for tiden sees hos bl.a Viaplay.

Office Christmas Party (2016) on IMDb

Noen andre julerølpe-filmer:

BAD SANTA og BAD SANTA 2 – Som allerede er omtalt tidligere i julekalenderen.

THE NIGHT BEFORE

Tre bestevenner bestemmer seg for å avslutte tradisjonen med vill festing hver jul – men ikke før de har hatt en siste narkotikafylt julaften i New York! Komedie fra 2015 med Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen og Anthony Mackie. Filmen kan sees hos Netflix. Se opp for “stygge julegensere” (Ugly Christmas sweathers)! Skal vistnok være hysterisk morsom, så jeg nettopp noen melde.

Har du kommentarer om filmene? Rølp ut i kommentarfeltet! 😉

#film #filmhjerte #filmtips #julekalender #filmer #officechristmasparty #julefilm

(function(d,s,id){var js,stags=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id)){return;}js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”http://g-ec2.images-amazon.com/images/G/01/imdb/plugins/rating/js/rating.min.js”;stags.parentNode.insertBefore(js,stags);})(document,’script’,’imdb-rating-api’);

Christmas background with ornament garland | designed by Qvectors / vexels.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg