Filmhjertes julekalender – Luke 16 – GRENSELAND OG 9 ANDRE TIPS HOS TV 2 SUMO

Luke 16 i filmhjertes julekalender ser på Grenseland og noe av det andre på desember-menyen hos TV 2 Sumo.

TV 2 Sumo gir en måned gratis bruk til nye kunder nå i desember. Benytt sjansen, og husk at du kan avbestille videre abonnement når du vil under prøveperioden. Her er 10 tips til noe å se på hos TV 2 Sumo før og under julehøytiden, både av serier og filmer, og både med og uten juletematikk.


GRENSELAND

Topptipset hos TV 2 Sumo akkurat nå.

Sesong 1 av TV 2 sin nye norske krimserie Grenseland er høykvalitetsdrama med Norges for tiden beste mannlige og kvinnelige skuespillere i hovedrollene. Tobias Santelmann (Nikolai) og Ellen Dorit Petersen (Anniken) er som alltid knakende gode, i en nordisk noir-stilinspirert krim i et tidsriktig bilde. I tillegg solide biroller fra Bjørn Skagestad (Hans Olav, Skagestad er en annen av mine norske favoritter), Benjamin Helstad (Lars), Eivind Sander (Josef) og Morten Svartveit (Kristoffer), for å nevne noen.

Den kompromissløse og rettferdighetssøkende politimannen Nikolai trekkes inn i et livsfarlig dobbeltspill, når han drar fra Oslo til hjembyen sin (den fiktive byen Tisla) et sted nært svenskegrensa. Der må han dekke over et mord for å redde broren og familien. Hendelsen krysses med en pågående sak der han skal vitne mot en kollega som er anklaget for korrupsjon og drap av en ung kvinne. Samtidig har Nikolai et forhold med et av den drepte kvinnens nære familiemedlemmer.

Grenseland byr blant annet på drap og intriger, alkoholisme, incestanklager, korrupsjon, penger, narkotikasmugling, makt og ikke minst, mange moralske dillemmaer for vår venn Nikko. Mørk og dyster stemning, familiekonflikter og hemmelige forhold. Dialogen er stort sett bra og handlingen troverdig. Skuespillerinnsatsen upåklagelig. Tobias Santelmann er virkelig Norges beste skuespiller pr dags dato.

Scenografisk muligens litt fargeløst, inneklemt og trangt, men det kler egentlig hele stemningsbildet på en bra måte. Stemningesmessig er det dog ikke noe nytt som vi ikke har sett før, men innsatsen fra skuespillerne og en godt skrevet historie bærer Grenseland til en trygg anbefaling.

Perfekt å “bingwatche” denne serien i jula, da den kun har 8 episoder på omlag 45 minutter. Ettersom jeg har sett serien nå de siste dagene rakk den desverre ikke å komme på lista over årets beste norske TV-serier som ble publisert her på bloggen tidligere denne måneden, men Grenseland ville helt klart plassert seg et godt stykke oppe på “Topp 10”.

Jeg gir sesong 1 terningkast 5.

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  –


KARSTEN OG PETRAS VIDUNDERLIGE JUL

For de små TV-tittere i familien.

Den tredje filmen basert på bøkene om de to femåringene Karsten og Petra, som her teller ned mot jul, med små gleder og problemer, som en bestefar som vil feire jula sammen med sin nye kjæreste.

 


LION

Den glimrende dramafilmen Lion, basert på en historie fra virkeligheten.

En indisk gutt kommer bort familien sin i Calcutta, og blir adoptert av et par i Australia.
25 år senere vender han tilbake til India for å finne familien sin.

Nominert til hele seks Oscar-statuetter, bl.a. for beste film.

 


BAD SANTA 2

Fra 2016. Oppfølgeren til den “alternative” julefilmen Bad Santa 😉

Hemningsløs amerikansk komedie der vi får et gjensyn med den alkoholiserte kjeltringen og småtyven Willie. Han har ingenting å leve for lenger, men før han rekker å gjennomføre selvmordsplanene sine, får han et fristende tilbud fra sin gamle kompanjong Marcus. Han har planlagt det perfekte ran av en veldedig organisasjon i Chicago på selveste julaften.

 


HACKSAW RIDGE

For deg som mener jula ikke er rød nok, her får du rødt så det holder. Blodbadet i Hacksaw Ridge sin rundt timeslange kampscener er heftige greier og ikke noe for dårlig julemage, men tåler du en trøkk er dette filmen å se.

Som sagt, kampscenene er etter min smak alt for eksplisitte og råe, men filmen har også en heltehistorie, glimrende spilt av Andrew Garfield, som også ble Oscarnominert for rollen.


HELL OR HIGH WATER

En av de beste filmene fra de siste årene er denne actionthrilleren fra 2016. I nåtidens Texas møter vi brødrene Toby og Tanner, som blir drevet til kriminalitet når familiens ranch risikerer utpanting. Bankran er deres siste utvei for å sikre egen fremtid. Men den sta politiveteranen Marcus og kollegaene hans er på sporet av dem, og et voldelig oppgjør virker uunngåelig.

Nominert til fire Oscar, blant annet for beste film og beste mannlige birolle (Jeff Bridges).


BØRNING 2

Fjorårets store oppfølger til den norske kinosuksessen og actionkomedien Børning, hvor vi denne gang skal på vinterveier fra Bergen til Murmansk i et heseblesende tempo.

Nokså morsomt i grunn.

 


WHY HIM?

Komedie fra 2016, som jeg drar frem mest fordi jeg syns Bryan Cranston er en glimrende skuespiller – og fordi denne type lett underholdning skulle passe bra i juletida…. Dessuten er det juletematikk her, og filmen er faktisk nokså morsom og søt. Den stødige 55-åringen Ned (Bryan Cranston) får sjokk når han møter datteren Stephanies kjæreste, Laird (James Franco, som er veldig morsom her), for første gang. Laird har blitt millionær på dataspill, men er mildt sagt eksentrisk. Og når han inviterer kjærestens familie hjem til luksusvillaen sin, går det meste galt. En terningkast 4-film.


THE JULEKALENDER

Tidenes morsomste julekalender!

“Bob! bob! bob!”

Udødelig klassiker fra 1994 som fortsatt går sin seiersgang 😉

 


DET PERFEKTE KUPPET (Original tittel: Enkelstöten)

To tilårskomne damer i Kalmar med økonomiske problemer bestemmer seg for å robbe en bank i Stockholm.

Vi møter to modne damer i sin beste alder, som bestemmer seg for å bli bankranere i den nye svenske krimkomedien Det perfekte kuppet. Filmen/serien kommer på TV 2 og TV 2 Sumo mandag 25. desember kl. 21.25. På Sumo fremgår det ikke at dette er en serie, men på IMDB er den oppført som en miniserie med 4 episoder.


Andre spennende desember-filmnyheter som kommer hos TV 2 Sumo og  TV 2

26. desember: DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN

29. desember: HIDDEN FIGURES

31. desember: TOM OF FINLAND

 

Har du kommentarer om seriene eller filmene som er omtalt, eller andre Sumo-tips? Rop ut i kommentarfeltet 🙂

#filmhjerte #Grenseland #filmer #filmtips #filmsnakk #seriesnakk #GrenselandTV2 #TV2Sumo #julekalender #film #serier #TV

Christmas background with ornament garland | designed by Qvectors / vexels.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg