Nye anbefalinger fra Netflix

Netflix har fått flere nyheter den siste tiden. Filmhjerte har plukket noen filmer og serier du bare må sjekke ut.

Filmene og seriene er omtalt i tilfeldig og urangert rekkefølge.

7 (+5) FILMTIPS PÅ NETFLIX

SECRET IN THEIR EYES

Ganske spennende thrillerdrama om en etterforsker som har brukt 13 år på å finne mannen som drepte en venninnes datter. Nå vil han ta opp den gamle opprørende saken. Nye sjokkerende sannheter avdekkes når han begynner å grave i det som skjedde.

Ganske lettfulgt og spennende film i spenningssjangeren, med noen overraskende vrier på lur. Den store twisten mot slutten klarer du kanskje å avsløre litt før du ser den brettes ut? Ihvertfall en klar anbefaling. Godt spill av Julia Roberts, Nicole Kidman og en utmerket Chiwetel Ejiofor.

SECURITY

USA, 2017. Action med Antonio Banderas og Ben Kingsley. Ganske så ny film som har gått “rett på video”, men som er overraskende sebar. Banderas, som trynet skikkelig med den idiotiske “Black Butterfly” nylig, spiller i “Security” en tidligere soldat som på desperat jobbsøking ender opp med å ta på seg en jobb som sikkerhetsvakt på et kjøpesenter i et belastet område. Når en ung jente på flukt fra en mafiabande dundrer på inngangsdøra og vil inn, er helvete løs.

Du får skyting, blod og smell. Du får klisjèer. Og en Banderas som faktisk gjør mer enn å bare grynte og snøfte. Han har ikke verdens beste mimikk akkurat, men han gjør seg slett ikke bort her. En helt grei film for en filmkveld for den som liker action uten noen dypere mening. Faktisk er dette en type actionfilm jeg liker, selv om jeg slett ikke likte alt som hendte i filmen (og som derfor trekker ned). Uansett greit å se.

THE ROVER

Krimthriller fra 2014. Jeg har ikke sett denne selv enda, men den er en film jeg har hatt på radaren en stund. Guy Pearce og Robert Pattinson (sistnevnte kinoaktuell for tida med filmen “Good Times” som skal være ganske bra) har hovedrollene i denne postapokalyptiske thrilleren fra den australske villmarka.

Handlingen finner sted i en kaotisk fremtid i ødemarka i Australia, der en ung mann blir utsatt for brutale prøvelser når en gjeng kriminelle stjeler bilen hans og forlater han. I jakten på hevn vil han og hans nye partner gå langt for å få jobben gjort. Filmens røffe bakteppe tror jeg gjør “The Rover” til en liten hard godbit, og skuespillerprestasjonene har ord på seg for å være bra.

PRISONERS

Tett og velspilt spenning fra 2013. Et pikebarn kidnappes, og faren må ty til uortodokse metoder i jakten på å finne datteren. Når den 6 år gamle datteren til en snekker forsvinner, og politiet ikke kommer noen vei, bestemmer faren seg for å ta opp jakten på kidnapperen selv.

Med Jake Gyllenhaal, Hugh Jackman og Viola Davies. Filmen var en suksess da den gikk på kino.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM (2016)

Trenger neppe noen videre presentasjon, ihvertfall ikke for de Harry Potter-universfrelste?

BIG GAME

En film som nok derimot antagelig vil nå et bredere publikum når den nå er tatt inn i Netflix-katalogen er en film fra 2013, som nok har passert under radaren hos de fleste (kanskje med god grunn?), til tross for Samuel L. Jackson i hovedrollen.

Det spesielle med “Big Game”, hvor en 13 år gammel gutt havner i et spill på liv og død i fjellene og skogen når han treffer den amerikanske presidenten på flukt fra kidnappere, er at filmen er fra Finland! Joda, det stemmer. Finland. Når presidentflyet daler ned i de finske skoger, er den amerikanske presidenten, gestaltet av Samuel L. Jackson, sitt håp en 13 år gammel finsk gutt med bein i nesa….

Jeg har ikke sett filmen ennå selv om jeg har vært klar over denne i lang tid. Jeg har en sterk følelse av at dette er en selsom kalkun som vil gi heftig LOL-faktor, og som derfor bare må bivånes. Nå som den er å finne på Netflix vil jeg nok da også se den 😉

HARD RAIN

Ny er den ikke, denne amerikanske actionthrilleren fra 1998, men “Hard Rain” med Morgan Freeman (for en fyr!) og Christian Slater er en av mine favoritter innen actionsjangeren, og er endelig også på Netflix nå. En noe underkjent film, men med en uhyggelig god Freeman og en Slater i kanskje sin beste rolle.

En liten by i USA oversvømmes av enorme vannmengder når en nærliggende demning brister i uværet. Samtidig pågår et ran av en pengetransport, men når en av pengetransportsjåførene gjemmer tyvgodset er jakten igang. Veldig underholdende action, og ekstremt vått!

En håndfull andre 90-tallsklassikere som må nevnes, og som definitivt tåler et gjensyn:
Fengselskrimdramaet “Frihetens Regn” (“Shawshank Redemption“, 1994), med Morgan Freeman og Tim Robbins i det som godt mulig er tidenes beste film. Den rørende krimkomedien “Ghost” (1990) med Patrick Swayze, Demi Moore og Whoopi Goldberg.
Den forføreriske og smått frustrerende “American Beauty” (1999) med en glimrende Kevin Spacey. Klassisk 90-tallskvalitetsthriller i “Klienten” (1994) med Tommy Lee Jones, Susan Sarandon og en strålende purung Brad Renfro. Eller “Point Break” (1991), med en Patrick Swayze på jakt etter den perfekte bølgen å surfe på, og Keanu Reeves på jakt etter kriminelle.

4 NYE SERIETIPS HOS NETFLIX

Mengder av netflix-kunder har valgt å abonnere på grunn av et bra utvalg av TV-serier og egenproduserte serier. Filmhjerte kan varmt anbefale disse nyhetene.

MIDNATTSSOL (MIDNIGHT SUN)

Svensk krimthriller fra 2016 med handling lagt til Kiruna, helt nord i Sverige. Serien ble tidligere i år sendt på NRK1, og er også tidligere anbefalt her på Filmhjerte. Nå kan du endelig se den hos “seriemesteren” Netflix, der den ligger under seriens internasjonale tittel, “Midnight Sun”.

Les også Filmhjertes store serieomtalen av “Midnattssol” som ble publisert på filmbloggen tidligere i år (et innlegg som har fått over 2 500 treff!).

STRANGER THINGS – SESONG 2

27. oktober er det endelig klart for en splitter ny sesong 2 av Netflix sin egen suksess “Stranger Things”, den mystiske og smått (hehe) overnaturlige spenningsserien som sender tankene tilbake til 80-årene, med Stephen King-aktig sitrende spenning. Serien er omtalt som en hyllest til nettopp 80-tallet, Spielberg, King, Hardy-guttene og filmer som “Venner for livet” (R. Phoenix) og byr på massiv retro og skummel uhygge.

Har du ennå ikke sett sesong 1 ligger den selvsagt også på Netflix.

TRAPPED (Serien gikk under navnet “Innesperret” da den ble sendt på NRK. Original tittel: Ófærð)

Spenningskrim fra Island, 2015. 1 sesong (sesong 2 er under produksjon og kommer på TV i 2018/19). Et ille tilredet lik dukker opp i en liten avsidesliggende islandsk fiskerlandsby langt mot nord på øya like før en snøstorm avskjærer stedet fra resten av omverdenen. Det lokale politiet får en tøff  og frostbitende kald jobb med en sak med forgreininger mange år tilbake i tid.

“Trapped” byr i tillegg til en iskald spenning også på et fantastisk vinterdekket Island. Serien som er innspilt i den lille byen Siglufjörður, med beliggenhet innerst i en fjord omgitt av fjell på begge sider langt nord på Island gir virkelig et storslått bakteppe for historien. Dessuten er det bunnsolide skuespillerprestasjoner, og det islandske språket er som alltid et fascinerende moment i seg selv. Tommel opp, og en soleklar anbefaling.

MINDHUNTER

USA, 2017. 1 sesong. Original Netflix-serie som ble sluppet tidligere i oktober. Krim- og spenningsserie som går inn på psykologien rundt seriemorderes begynnelse. “I 1977 finner den frustrerte FBI-gisselforhandleren Holden Ford en uventet forbundsfelle i veteranagenten Bill Tench, og de to begynner å studere en ny type mordere”.

Kritikerrost serie. Selv har jeg kun sett episode 1, så det er for tidlig å si om jeg syns det er bra, men utgangspunktet virker veldig lovende, og den første episoden er bra. I hovedrollen som FBI-forhandler Ford ser vi Jonathan Groff, som fra før antagelig er best kjent som en av hovedrolleinnehaverne i TV-serien “Looking” (2014-15), hvor han leverte en god rolle, og TV-serien “Glee” der han hadde en birolle i en del episoder.

 

…og for all del, har du ikke sett BREAKING BAD (USA), DEXTER (USA), HAPPY VALLEY (Storbrit.), 13 GODE GRUNER (13 Reasons Why, USA), MORD I REYKJAVIK (Case, Island, 2015), BROADCHURCH (Storbrit.), LA TRÈVE (Belgia/Fr.rike), LUTHER (Storbrit.), og FANGAR (Prisoners, Island, 2017), så har du sjansen nå hvis du har Netflix. Alle disse er knallserier! (Og alle unntatt “13 Gode Grunner” er krim/krimthriller).

 

En ting Netflix definitivt IKKE skal få skryt for er nettsidenes brukerfientlige menyer. Man kan knapt røre musa eller markøren uten at noe “popper opp”, …Grr, så irriterende, hehe. Ikke er det lett å finne filmer/serier heller, om man ikke søker spesifikt etter tittelen, og listen “Min liste” har en tendens til å ikke oppdatere seg eller gjemme seg. At samme filmer dukker opp enten du søker etter action, komedie, indie-film, drama osv skal jeg ikke engang begynne å rante om, ei heller den for lite mengden med norsk og svensk materiale, for da har vi det gående her 😉

 

Legg gjerne igjen kommentarer om dagens omtalte filmer og serier, eller andre Netflix-tips. Chattes! 🙂

#netflix #filmtips #filmsnakk #filmer #serier #serietips #seriesnakk #filmhjerte #netflixtips #netflixfilm #netflixserie

1 kommentar
  1. “Secret in Their Eyes”, er ikke det Hollywoodvarianten av den argentinske filmen “El secreto de sus ojos” ? Jeg likte i hvert fall den, men er mer usikker på hvor god den amerikanske er. “The Rover” så jeg på en TV-kanal for ikke lenge siden, og skuespillet til Pearce og Pattinson var utmerket – selve filmen var også brukbar. “Big Game” har jeg faktisk ikke visst om før nå, og den må man vel bare se!? Traileren ser jo ikke akkurat ut som noe Oscarmaterial. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg