Filmomtale: FIRST KILL (2017)

Brukbar sofaunderholdning med Bruce Willis i ny actionthriller.

Actionthrilleren “First Kill” er en film jeg i utgangspunktet ikke hadde så store forventninger til. På IMDB har flere seere gitt til dels slakt, men personlig syns jeg filmen overrasket positivt, og er en film som funker ganske greit som den typiske kveldsfilmen en sen og mørk søndagskveld (eller andre kvelder for den saks skyld) når du vil ha noe småspennende å se på.


FILMANMELDELSE: FIRST KILL

Action/thriller, USA, 2017, 1t 37 m
Regi: Steven C. Miller
Medvirkende: Bruce Willis, Hayden Christensen,
Gethin Anthony, Ty Shelton, med flere

“First Kill” er tilgjengelig som VOD for digitalt kjøp og leie
på diverse strømmetjenester, som blant annet iTunes Store

Filmhjerter:  ♥  ♥  ♥   –   –   –


Forutsigbar er den dog, og foruten Willis bærer “First Kill” et noe B-filmpreg, uten at det nødvendigvis river filmen i stykker. Litt vold er det også, uten å skeie over til orgie.

Plottet er ihvertfall greit nok. I et forsøk på å knytte bånd med sønnen sin som mobbes på skolen, tar Wall Street-megleren Will familien sin på fritidstur til hytta der han vokste opp. Mens Will og Danny er ute på hjortejakt tar ferien en dødelig vending når de blir vitne til en skyteepisode mellom to kranglende menn i skogen. Will skyter den ene, som viser seg å være en korrupt politi, i selvforsvar, men ender opp med å få sin 11 år gamle sønn kidnappet av den andre, som er en ettersøkt bankraner. Will tvinges nå til å skaffe til veie det bortgjemte tyvgodset i bytte for sønnen, uten politiets innblanding.

Jakten på å få sønnen tilbake er igang, imens begynner politiet å ane at Will skjuler noe. Og ja selvsagt, i det som skulle bli en film med far-sønn-bånding, får vi istedet servert Stockholmsyndomet, noe som forøvrig gir mer dybde til en rollekarakter som ellers ville blitt veldig endimensjonal badass. Litt småirriterende kanskje likevel.

Kanskje mest fordi det virker litt som man har ønsket å kopiere et eller annet fra den veldig mye bedre “A Perfect World” (1993), ihvertfall i castingen av guttungen (som spiller helt greit til barneskuespiller å være).

Et handlingsløp hvor vi presenteres oppgjør i avsides skogsholt og korrupte politifolk er ikke direkte nybrottsarbeid, men som sagt funker det greit som underholdning når man er på jakt etter action og spenningsdrama uten særlig dybde.

I rollen som Will ser vi Hayden Christensen (Star Wars: Episode II og III), Bruce Willis spiller den lokale politisjefen, Gethin Anthony (bl.a. kjent fra noen episoder av Games of Thrones) er bankraneren Levi, og unge Ty Shelton spillefilmdebuterer i rollen som Wills sønn Danny.

Spenningsnivået er på det jevne etter en noe tam åpning, historien er sånn passe grei, men som sagt er det ikke direkte overraskende selv om man har noen twister underveis. Kjemien mellom skuespillerne kunne vært bedre, særlig mellom far-mor-sønn, og politirollene er lite overbevisende.

Noe som leder meg inn på Bruce Willis, som nok langt fra får dette på lista over sine beste prestasjoner. Måten han snakker på, når han presser kjeften sammen på “Trump-vis”, kler han dårlig, og dialogen han har fått utdelt er ikke hentet fra øverste hylle. Likevel er det litt morsomt med Willis i denne rollen. Han er forsåvidt troverdig som purk, det vet vi jo, og ganske sikkert har filmteamet sett for seg Willis som filmens store trekkplaster, noe han selvsagt er, gjennom å fronte han som snut på bankraner- og kidnapperjakt. Ellers klarer Christensen og Shelton seg greit, mens Anthony er den som leverer den gjennomgående beste rolleprestasjonen. Av de mindre birollene er det derimot mye svakt nivå.

Manuset kunne vært bedre, her er noen usannsynlige brister, men regissør Steven C. Miller skal ihvertfall ha for at han ikke har latt seg friste til å la “First Kill”, som i navnet kan få frem bange anelser, til å bli en film full av blod, splæsh og voldsforherligelse.

Jeg lot meg underholde tilstrekkelig og “First Kill” har et greit tempo. Det kan likevel ikke bli mer enn en sterk midt-på-treet-karakter.

 

#film #filmtips #filmanmeldelse #filmanmeldelser #filmomtale #filmer #filmsnakk #FirstKill

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg