Roger Moore – en helgen og filmlegende har takket for seg

Roger Moore/ImageCollect

Tirsdag kom den sørgelige nyheten om at James Bond-legenden Sir Roger Moore er død, i en alder av 89 år.

Det er naturligvis triste nyheter for en som alltid har likt James Bond-filmene.

At Moore var en skuespiller som har gitt publikum mye glede er udiskutabelt, for rollen hans i 7 av James Bond-filmene gjorde han til en legende innen populærkulturen. Moore hadde imidlertid et stort navn allerede før sin første Bond-rolle i 1973 (“Å leve og la dø”), ettersom han i perioden 1962 til 1969 spilte hovedrollen som Simon Templar i TV-serien “Helgenen” (The Saint). Moore hadde selvsagt flere andre roller også, men det han først og fremst vil bli husket for er utvilsomt som Bond, James Bond.

Udødeliggjort er han også gjort ved å få sin fortjente stjerne på den såkalte Hollywood Walk of Fame, som han fikk i 2007 (se bildet ovenfor).

DEN BESTE BOND

Mange mener Sean Connery var den beste Bond, og joda han var selvsagt glimrende og herlig, men faktisk er jeg blant de, også det mange, som alltid har hatt Moore som favoritten blant de seks som har fylt rollen som agent 007 i de offisielle Bond-filmene, tett foran Connery og noen hakk over Daniel Craig.

Connery var kanskje en “tøffere” Bond i form av stilen sin, dog en litt sleipere utgave, mens Moore alltid hadde et mer humoristisk eller lunere preg over rollekarakteren, og en mer (eventuelt mindre? Alt ettersom…) avbalansert eleganse, som jeg likte. Det er vanskelig å sette fingeren på, men jeg syns Moore hadde det lille ekstra i Bond-rollen. Med 7 James Bond-filmer i perioden 1973-1985 er Moore den som har hatt rollen flest ganger, mot Connerys 6 filmer.

Mine 3 favorittfilmer med Roger Moore er – ikke overraskende – 3 av hans 7 James Bond-filmer, men alle 7 er filmer jeg digger.
Her er iallefall “Topp 3” Moore:

1. SPIONEN SOM ELSKET MEG (The Spy Who Loved Me,1977)

1. MÅNERAKETTEN (Moonraker, 1979)

3. MED DØDEN I SIKTE (A View to a Kill, 1985)

Det blir delt førsteplass mellom “Moonraker” og “The Spy Who Loved Me”, som er filmene der favoritt”skurken” Jaws er med. Tredjeplassen kunne egentlig gått til hvilken som helst av de andre filmene, men “Med døden i sikte” er vel den jeg husker best av de andre, og i tillegg markerte det Moores siste film som “Double-O-Seven”. Dessuten er fimlposteren drittøff 🙂

 

De fire andre Bond-filmene hans var “Å leve og la dø” (Live and Let Die, 1973), “Mannen med den gyldne pistol” (The Man With the Golden Gun, 1974), “Kun for dine øyne” (For Your Eyes Only, 1981) og “Octopussy” (1983).

Foto (Moore) lisensiert fra ImageCollect / yayimages.com.
 

Til ære for Roger Moore har Filmhjerte til slutt funnet frem et knippe korte videoer fra YouTube.

 

………………………………………………………………………
w2NZtKDuQ80

………………………………………………………………………

Og helt til slutt denne, som vel er litt på grensen, men i rekken av disse “Hitler reagerer på”-parodiene som florerer, er denne vel betegnende….For selv om den inneholder “Hitler” (fra spillefilmen “Der Untergang”, 2004), så er dette faktisk litt rørende.

mV1Cfm9d6gM

R.I.P. Roger Moore

#filmhjerte #jamesbond #rogermoore

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg