Tanker om storfilmen om Joshua French som kommer neste år

Aksel Hennie som Joshua French
– Joshua French sin retur til Norge engasjerer.

Kun kort tid etter at nordmannen som i 8 år har sonet under umenneskelige forhold i fengsel i Kongo kom tilbake til Norge på selveste nasjonaldagen, kom altså nyheten om at spillefilmen om French og Tjostolv Moland er så godt som ferdig innspilt i det stille.

Hvordan blir filmen?

French sin retur til norsk jord har ført til mange kommentarer av ymse slag på sosiale medier de siste par dagene. Undertegnede synest iallefall det er flott at Norge fikk French hjem fra Kongo, etter noen rettssaker som var rene farser. Å være tilhenger av strenge straffer og harde soningsforhold er nå en ting, så lenge ugjerningene er uomtvistelige og at klare bevis foreligger. Vel vel, noe videre diskusjon rundt det skal ikke Filmhjerte gå inn på, annet enn å gjenta at French sin retur til Norge er gledelig, så får det tolkes som man vil.

Morens utrettelige kamp for sønnen har vært enorm i alle fall. Godt jobba av UD og norske myndigheter som til slutt lykkes, selv om han altså ikke er benådet, men sendt til Norge pga helsemessige årsaker og av hensyn til moren.
 

KINOKLAR I 2018

Det blir iallefall veldig interessant å se spillefilmen om de to nordmennene i Kongo, når den kommer opp på norske kinoer i løpet av 2018.
 
Med Aksel Hennie og Tobias Santelmann i hovedrollene, er isåfall filmen som vistnok skal hete “Mordene i Kongo” sikret både proffe folk til å fylle de to rollene som French og Moland, samt nærmest garantert høy publikumsinteresse. Ikke bare på grunn av sakens oppmerksomhet i seg selv, men også fordi to av landets fremste skuespillere spiller hovedrollene. Dessuten, Hennie og French har visse utseendemessige likhetstrekk, bare sjekk bildene i saken hos NRK.
 
Om filmen retter søkelys på hendelsene som i utgangspunktet fikk de to fengslet i et land med fengsler i  “Prison Break-standard”, blir naturligvis spennende å se, samt hvordan filmen behandler Molands død i fengselet, og hvordan morens og norske myndigheters roller i saken fremstilles. Filmen er forøvrig innspilt i Sør-Afrika, ifølge NRK sin omtale av saken, og regissør er Marius Holst (Kongen av Bastøy, Ti kniver i hjertet).
 
I en pressemelding sendt ut fra produksjonsselskapet Friland Produksjon sier regissør Holst dette:
 
“Denne historien spenner over lang tid og utspiller seg bak mange stengte dører. Vi har valgt å la de kjente fakta og et stort research arbeide danne et bakteppe i denne dramatiske fortellingen fra virkeligheten. Publikum vil bli tatt med på en episk reise der karakterene vil komme i fokus. Dette er en fiksjonsfortelling basert på virkelige hendelser.”
 
Foto: www.freefrenchandmoland.com (bildet av French),
og Lisensiert fra ImageCollect / yayimages.com (bildet av Hennie).
Kilder: NRK
 
#filmhjerte #kino #film #joshuafrench
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg