Gullruten til “Isak og Even”

Gratulerer med Gullruten sin publikumspris til Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm 🙂

Gullruten ble delt ut på TV 2 fredag, med to priser til NRKs suksess-serie Skam. Publikum var sitt ansvar bevisst, visste best, og sørget for en høyst fortjent Gullruten-pris til Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm, bedre kjent som Isak og Even i Skam.

Foto: Skjermdump TV 2.

Publikumsprisen, som seerne selv har fått stemt frem de siste ukene, gikk altså til Tarjei og Henrik, for sin innsats i Skam sesong 3. Filmhjerte gratulerer med årets mest fortjente pris.

De øvrige nominerte i finalerunden (av 10 kandidater) var Lothepus, Leo Ajkic og Cecilie Steinmann Neess.

Gullruten sin jury viste seg derimot som komplett udugelige og ikke så rent lite latterlige. Tarjei Sandvik Moe, som burde vært den selvsagte vinneren av prisen også for beste mannlige skuespiller i TV-drama, ble forbibått av Valkyriens Pål Sverre Hagen. Helt på trynet av juryen. Ikke bare er Sandvik Moe den klart beste, men også Anders Danielsen Lie og Aksel Hennie, som var de andre nominerte, er klart bedre enn prisvinner Hagen i sine respektive roller. Og ja, jeg liker Pål Sverre Hagen. Han er en veldig god skuespiller og en kul type, og Valkyrien var bra den. Men mot disse kandidatene fortjente han ikke å få Gullruten. Men for all del, gratulerer til Hagen også, det er ikke han som har gjort noe galt 😉

Og ikke faen at Valkyrien var årets beste TV-drama, og ikke fanken at de fortjente den prisen heller. Men joda, juryen gav Gullruten til Valkyrien, på bekostning av Skam, Aber Bergen og Nobel, som selvsagt alle er klart bedre serier enn Valkyrien. Skam, med sin hjemlige og internasjonale braksuksess, fikk altså ikke prisen! Gullruten sin jury bør skamme seg. Lenge.

 

Imidlertid klarte juryen å plukke ut noen fortjente priser da. Ellen Dorrit Petersen fikk helt fortjent Gullruten for beste kvinnelige skuespiller, for sin flotte innsats i Aber Bergen, og Leo Ajkic fikk en veldig fortjent pris for beste mannlige programleder, for den glitrende NRK-dokumentarserien Flukt. Flukt fikk også prisen for beste dokumentarserie. Velfortjent selvsagt.

 

Men joda, en pris til fikk Skam-fansen å juble for, med Gullruten for årets TV-øyeblikk, som gikk til det magiske Skam-klippet “O Helga natt”.

 

Resten av utdelingen interesserer meg lite, men at mat-Wenche Andersen fra God Morgen Norge fikk æresprisen fra Erna var jo hyggelig, og musikkinnslaget med “Fy faen” var bra 😉 Ellers var de fem Skam-gutta (“Isak, Even, Mahdi, Magnus og Jonas”) og delte ut pris, og showet ellers var severdig nok, bortsett fra de feilaktige prisene da :p

Årets beste prisutdeler var forresten Calle Hellevang-Larsen, selvsagt fant han på noe galskap 😀 – og det var visst noen kiss cam-greier også som underholdt seerne og publikum i salen 😉

Her er vinnerne.

#gullruten #gullruten2017 #skam #evak

Har du meninger om Gullruten? Spytt de gjerne ut i kommentarfeltet 😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg