Påskekrim-tips fra Netflix, film fra iTunes store, og snøskreddramatikk på NRK

God påske fra Filmhjerte

Fortsatt mange dager påske igjen. Ergo; mye, mye tid til mere film, krim, seriemorro og kanskje digre påske-egg!

Er du lei av påskesol, skiturer, snø og hytta? 😉 Vel, selv om du ikke er det, så er det jo fortsatt lov å hygge seg med litt påskegodt på skjermen også, til og med om du befinner deg på hytta, og har storkost deg på ski ute i sola. Har du ikke fått nok av appelsin, kvikklunch og kakao, så funker det som filmgodt også 😀

Innlegget er forøvrig ikke sponset av noen av de omtalte film- og serie-strømmetjenestene, om noen skulle lure.

Her er noen påsketips fra Netflix

 

Britisk krim: for eksempel BROADCHURCH SESONG 1 OG 2


 

Mandag (2. påskedag) starter sesong 3 av Broadchurch på NRK, med episode 1 av 8 (bildet over er et sesong 3 promo-bilde), denne gang med en voldtekt av en middelaldrende kvinne i en 50-årsfeiring på et landlig gods, og en bokutgivelse om hendelsene fra seriens start, i fokus. Får vi omsider svaret på hvem den skyldige er fra de to første sesongene?

Jeg har sett de to første episodene allerede av sesong 3, hvor de to etterforskerne Ellie Miller og Alec Hardy endelig er tilbake i kjent stil, i Broadchurch sin siste sesong. De to episodene jeg har sett lover iallefall bra. Trenger du en oppfriskning før du hiver deg over sesong 3, så kan sesong 1 og 2 bivånes på Netflix.


 

Britisk krim er for mange kjennetegnet på påskekrim, og i tillegg til Broadchurch finner du også et knippe andre glimrende krimserier på Netflix fra de britiske øyer. Jeg nevner LUTHER, HAPPY VALLEY, SHERLOCK (med den nye sesong 4), og HINTERLAND (fra Wales), for å nevne noen hvor vi får servert mord og andre ulumskheter fra alt fra Londons velkjente lokasjoner, til pittoreske landsbyer og mer rurale strøk.

Liker du nordisk krim i beste nordic noir-stil finner du en del av det også på Netflix. Alle har vel for lengst sett de allerede, ihvertfall har Netflix både alle de 12 VARG VEUM-filmene, de over 30 WALLANDER-filmene med Krister Henriksson, Frikjent sesong 1, BROEN (kun sesong 1), og KAMPEN OM TUNGTVANNET (Serien fra NRK i 2015). Noen av disse funker vel fortsatt greit for et gjensyn også?

Vil du ha ny norsk krim, kan du sjekke ut årets nye norske krimserie fra Troms, ELVEN, på VIAFREE.NO. Heldigvis er det gratis å se der, for serien som har fått mye omtale av meg her på filmhjerte er jaggu ikke verdt å betale for å se ihvertfall 😉 Ikke misforstå, etter å ha sett de 6 (av 8 tror jeg) episodene som er sluppet, er serien nede på terningkast 2, men elskere av norsk krim bør likevel få den med seg. Kanskje synest du jeg er for streng med ELVEN? Litt bra er den faktisk innimellom (omtale av episode 1-6 i egne bloggposter, sjekk sidemenyen for TV-serier).

Turist på NRK

 

I disse påsketider hvor fjell, familie og alt det der står i fokus, kan kanskje den svenske dramafilmen TURIST fra 2014 være en kul film å få med seg. For hva skjer når en familiefar på ferie på et høyfjellshotell i Alpene flykter for livet, uten å tenke på de to små barna sine og kona, når et digert snøskred kommer rasende mot dem? Hvordan påvirker det den perfekte familiefeelingen? Veldig bra, og ikke så rent lite provokativ selvsagt, film fra den svenske regissøren Ruben Østlund, som er kjent for å lage filmer som blir heftig debattert.

“Turist” har fått mye veldig bra omtale, og var en av de aller første filmene jeg anbefalte på denne filmbloggen etter at jeg starta den for et par år siden. I hovedrollene ser vi svenske Johannes Bah Kuhnke, og våre egne Lisa Loven Kongsli og Kristofer Hivju, sistnevnte i en herlig pedagogisk “fredsforhandlerrolle” 😉

“TURIST” ser du på NRK NETT-TV. Helt gratis selvsagt.

iTUNES STORE

 


Noen av titlene iTunes Store har for salg og leie digitalt

 

Er du ute etter nyere film (eller eldre også), har spanderbuksene på, samt ikke er opptatt av å ha filmene i fysisk format, kan en tur innom iTunes Store være verdt, for lovlig leie og kjøp av digitale filmer for nedlasting. Utvalget der er brukbart det, men det koster pr film, alt fra nede i 9 kroner, 19, 29, opp til vanlig fullpris rundt 160-170 kroner, og deromkring.

Blant annet finner du nå i salg filmer som ROGUE ONE: A STAR WARS STORY (den nyeste Star Wars-filmen altså), Oscar-nominerte HELL OR HIGH WATER og ARRIVAL (som begge er glimrende filmer som anbefales), den norske spenningsfilmen KINGS BAY, med store deler av handlingen sin lagt til et vakkert vinterkledd Tromsø, og som hadde kinopremiere i januar i år.

Blant de yngste filmseere vil det kanskje glede å se den norske komedien GILBERTS GRUSOMME HEVN, animasjonstullogtøys og dyrisk sang i SYNG (Sing), eller (grøss og gru, trodde aldri jeg skulle trekke fram) MARCUS & MARTINUS SAMMEN OM DRØMMEN. iTunes Store slipper vel forøvrig filmene omtrent samtidig som de er å få tak i på DVD, Blu-ray osv. og gir ulastelig kvalitet såklart.

Stikker du innom ei sjappe i helga som selger DVD og Blu-ray, finner du muligens Star Wars-filmen, Arrival, Kings Bay, Børning 2, og en del andre nyheter.

Ellers er jo nettet stappfult av mer lugubre måter å se film på, men de får du grave deg fram til selv, jeg er så lovlydig, att 😉

Legg gjerne igjen kommentarer, tips, synspunkter osv i kommentarfeltet, eller på
Filmhjertes side på facebook (Lik siden, og få updates fra filmhjerte.blogg.no i nyhetsfeeden din, hvis fb vil vel og merke).

#filmhjerte #filmsnakk #påskekrim #netflix #itunesstore #itunes #filmtips #serietips #TVserier

Filmhjerte ønsker dere alle sammen en riktig
strålende god
(og selvsagt Skam*-full) påske videre 😀

 

Smiley Sun

 

 

* Ja, jeg mente seff sesong 4 av Skam på skam.p3.no og NRK 3 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg