Gullruten-nominasjonene 2017 – Blir “Skam-Isak” årets beste skuespiller?

Nominasjonene til Gullruten 2017 kom fredag. Sigrid Bonde Tusvik er programleder under utdelingen. Foto: Gullruten.no
Nominasjonene til Gullruten 2017 kom fredag. Skam kan vinne viktige priser. Sigrid Bonde Tusvik skal være programleder under utdelingen i mai.
Foto: Gullruten.no

 

Før helga kom nominasjonene til årets utgave av “Gullruten”.

Gullruten, som er norsk TV-bransjes årlige prisutdeling, går av stabelen fredag 12. mai, og vises på TV 2. I mars måneds siste dag ble de nominerte i 18 kategorier offentliggjort. Ettersom film og TV naturlig henger sammen, har jeg selvsagt noen meninger om årets norske TV-prisutdeling.

Mest gledelig og selvsagt 100 prosent ventet og fortjent er det at Tarjei Sandvik Moe (17), “Skam-Isak”, er nominert som beste mannlige skuespiller i TV-drama, og at Skam som seg hør og bør er nominert for beste TV-drama.

Selv om Sandvik Moe kjemper mot Aksel Hennie og Anders Danielsen Lie, som begge gjorde det glimrende i Nobel, så vil det være flaut og hårreisende om denne Gullruten havner i andres hender enn Tarjeis. Jeg venter med å gratulere med prisen, men vinneren her bør være en soleklar bankers! Jeg kan bare si som i åpningssekvensen av Skams sesong 3, “Lykke til, Isak” 😉

I konkurranse med Nobel, Aber Bergen og Valkyrien skal også Skam (Foto: NRK) være en udiskutabel vinner for beste TV-drama.

Ellers er det svært hyggelig å registrere nominasjonen til Ellen Dorrit Petersen for hennes flotte innsats i advokatdramaserien Aber Bergen fra TV 3. Den prisen skal hun så definitivt ha!

Et par andre hyggelige nominasjoner som gleder er NRK-dokumentarserien Flukt med Leo Ajkic, som er nominert både for beste dokumentarserie og beste mannlige programleder.

Nedenfor er de nominerte i de kategoriene jeg bryr meg om eller i det minste mener noe om.

Beste TV-drama

Beste humorprogram

Beste nyhetssending eller aktualitetsprogram

Beste dokumentarserie

Beste kvinnelige skuespiller

Beste mannlige skuespiller

* Gode konkurrenter i Hennie og Danielsen Lie, men vinner ikke “Skam-Isak” dette, da kan man legge ned hele jæ*** Gullruten. Tarjei Sandvik Moe leverte nemlig en monsterkraftprestasjon av de sjeldne som Isak i Skams tredje sesong, med scener selv garvede skuespillere ville slitt med å formidle.

Beste kvinnelige programleder

Beste mannlige programleder

Årets nyskapning

Beste reality

 

I tillegg er det nominert kandidater i kategoriene Beste underholdningsprogram, Beste konkurransedrevne reality, Beste dokusåpe, Beste barne- eller ungdomsprogram, Beste livsstilsprogram, Beste TV-dokumentar, Årets deltaker og Beste event eller sportssending.

Ingen av disse øvrige prisene engasjerer meg nevneverdig, eller jeg har ikke noe grunnlag for å mene noe, annet enn at jeg håper “Jegertvillingene” (dokusåpe) ikke vinner. Jegertvillingene serverer litt for mye banalt bannskap.

I tillegg til de 18 kategoriene er det også en seksjon kalt Fagprisen, som har 15 kategorier innen bl.a. Beste foto, Beste regi, Beste manus, Beste design, osv. Fagprisene inngår ikke i selve Gullruten-showet 12. mai i Bergen, men deles ut 26. april i Oslo.

Her er Julie Andam nominert for beste regi og manus for Skam, priser hun selvfølgelig bør hanke inn, og Renate Henrikshaugen bør få prisen Beste klipp TV-drama for Skam, mens Nobels Ulf Brantås bør få prisen for Beste foto – drama (Her er faktisk en pris noen andre enn Skam fortjener å få!). Nobel bør også få prisen for Beste grafisk design/VFX (visuelle effekter).

Se Gullruten.no for alle nominerte til Gullruten og Fagprisen, samt mye info om programmet og utdelingen.


#gullruten #TV #prisutdeling #filmhjerte #gullruten2017

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg