10 TV-serier å glede seg til!

Girl listen to horror or suspense movie alone.
Flere nye spennende serier slippes i løpet av nær framtid.

Dette er de jeg venter mest i spenning på for tiden, i urangert rekkefølge. Felles for de alle, med ett selvsagt unntak, er at de er krimserier.

BROADCHURCH (sesong 3)

Sesong 3 av denne glimrende britiske krimserien, med sin fabelaktige location fra en liten kystby i England, er faktisk allerede i gang. Episode 1 (og 2?) av 8 i den nye sesongen, som avslutter Broadchurch, er allerede sluppet i UK.

I Norge kommer serien på NRK (og muligens Netflix etterhvert. De to første sesongene ligger ihvertfall på Netflix).

 

FARGO (sesong 3)

Jeg digget filmen. Jeg elsket sesong 1 av TV-serien, og sesong 2 var glimrende den også. Sesong 3 kommer i april, og gir oss dobbel dose Ewan McGregor!

Serien kommer på HBO Nordic, noe som desverre for min del betyr at det blir å finne “andre steder” å se den, da HBO bare hakker noe reint for j***** på min maskin….

 

TWIN PEAKS (sesong 3)

Jeg grugleder meg til denne legendariske serien gjør sitt comeback langt over 20 år etter at Twin Peaks-mysteriene skremte oss sist! Dale Cooper er tilbake i mai.

Når og hvor serien blir tilgjengelig i Norge er ikke klart. Sesong 1 og 2 skal vistnok ligge ute hos HBO Nordic, og ettersom de har flere serier fra Showtime er det nærliggende å anta at HBO Nordic vil vise den nye sesongen.

 

PRISON BREAK (sesong 5)

Den største gleden her er vel at Michael Scofield ikke var dau likevel. Sesong 1 av denne serien var banebrytende, og selv om plottet ble fryktelig utvannet til slutt er en ny sesong av Prison Break noe jeg tar imot med åpne armer. Prison Breaks comeback skal vistnok være en eventserie på 9 episoder.

Den nye sesongen, nummer 5 i rekka, har premiere i april, og vil i Norge etter hva jeg har funnet ut vises på Viasat 4 / Viaplay. De 4 første sesongene kan sees hos Netflix.

 

SKAM (sesong 4)

 

Jeg gleder meg ellevilt til en ny sesong. De 3 første sesongene av nettserie-fenomenet Skam var regelrett fantastiske, særlig den uforglemmelige sesong 3 som gikk inn i norsk TV-historie som en av tidenes seer-suksesser. Sesong 4 kan umulig overgå det vi allerede har fått servert, men det er definitivt mere skam i vente fra NRK / skam.p3.no.

Som ventet holdes kortene tett til brystet hos statskanalen, som ikke har røpet noe om når sesong 4 sparkes igang. Sesong 1-3 ligger selvsagt tilgjengelig hos NRK Nett-TV og p3.skam.no. Foto: NRK.no.

 

ELVEN

 

Helt splitter ny krimserie på TV 3, som er innspilt i Nord-Norge, nærmere bestemt Indre Troms, på FilmCamp i Øverbygd i Målselv kommune, og på diverse steder i området rundt. Serien har ellers fått en god del oppmerkosmhet fordi tidligere Skam-skuespiller Thomas Hayes er med i en av rollene i Elven. Serien har premiere 16. mars på TV 3.

Les mer om Elven hos TV 3. Foto: TV3.no.

Jeg holder også øynene åpen for et par nye svenske krimserier, blant annet “Hassel”, og norske “Okkupert” skal vistnok også være i anmarsj med en ny sesong etterhvert.

 

STRANGER THINGS (sesong 2)

Den amerikanske spenningsserien med overnaturlige mysterier var langt fra så fenomenal som jeg hadde håpet på, men den var underholdende og satte tankene helt klart tilbake i tid til 80-tallets filmer og serier, samt bød på saftig spenning. Sesong 2 er derfor absolutt velkommen.

Serien er en Netflix-serie, og den nye sesongen kommer senere i år.

 

Serier i sikte – men fortsatt et langt stykke unna:

BROEN (sesong 4)

Den siste sesongen av Broen – sesong 4 – må vi vente en stund på, den kommer ikke før neste år en gang.

NRK viser serien i Norge. På Netflix ligger kun sesong 1.

 

HAPPY VALLEY (sesong 3)

Sesong 3, også det ventet å være den avsluttende sesongen – av denne strålende britiske krimserien med handling fra Yorkshire kommer, det er bekreftet, men når er uklart. Sesong 1 og 2 kan sees på Netflix.

Trolig vil NRK vise den nye sesongen som kommer med tid og stunder.

 

TRAPPED (Innesperret  / Ófærð, sesong 2)

YES! Denne krimserien fra Island –  sendt på NRK1 i 2016 – returnerer med en sesong 2. I sesong 1 var det et bestialskt mord og trafficking som var plottet i serien som finner sted i dramatiske og fascinerende omgivelser i den avsidesliggende lille pittoreske byen Siglufjörður langt nord på Island.

Innspillingen av sesong 2 er ventet å starte til høsten, så det blir nok 2018 minst før serien er klar for publikum.

  

Det skal også komme nye sesonger av “Narcos” og “House of Cards“, men der må jeg vel snart komme igang med å få sett de første sesongene, som ligger på Netflix, før jeg roper for høyt etter nye sesonger 😉 “Bloodline“, også det en Netflix-serie som anbefales sterkt, skal være bekreftet med en tredje og siste sesong, men den kommer nok ikke med det aller første.

Den glimrende amerikanske krimserien “Eyewitness” (ikke vist på norske kanaler eller tjenester) er derimot desverre kansellert av kanalen USA Network etter kun èn sesong, som forsåvidt ikke var uventet ettersom sesong 1 fikk en avslutning på historien uten en “cliffhanger” i krimplottet, og også er omtalt på forhånd som en serie med kun en sesong. Imidlertid har ikke seriens mange blodfans gitt opp håpet om en ny sesong, serieskaperne har vist vilje til å fortsette, og fansen har vistnok satt igang med å prøve på å få Netflix til å overta seriens videre liv.  Jeg tror nok ikke at serien returnerer, men håpe kan man jo alltids 😉

Har du serietips? Særlig gode krimserietips mottas gjerne. Del gjerne tips og andre kommentarer i kommentarfeltet!

#TV #serier #TVserier #krim #film #filmhjerte #krimserie

4 kommentarer
  1. Jeg ser at det er en drøss kjente skuespillere på rollelisten kun i episode 1 av Twin Peaks: Tim Roth, Naomi Watts, John Savage, Amanda Seyfried, Jennifer Jason Leigh, Ashley Judd, Laura Dern, Monica Bellucci, og flere. Hvorfor forsvinner de etter episede 1?

  2. EG: Ikke peiling på hvorfor de forsvinner etter en episode. Er ikke uvanlig da med små gjesteroller i serier, og Twin Peaks-sesongen er vel en såkalt “event series”, trekker vel oppmerksomhet med mange kjente navn.

  3. 😀
   Ja, ser stort frem til alle de du nevner der, mest til Skam og Broen ;-(
   Litt enig i Prison Break, det ble veldig utvannet. Men spent på de nye episodene likevel.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg