Happy Valentine`s Day

Licensed from: studiostoks / yayimages.com

Så, hva passer å se på i anledning at det i dag er Valentines Day, eller valentinsdagen på norsk?

Siden det altså er “Alle hjerters dag” i dag må vel nesten Filmhjerte komme med noen sukkersøte tips i anledning kvelden 😉

For to år siden publiserte jeg en lignende sak her på filmbloggen. Jeg gidder selvsagt ikke å kopiere samme innlegget som da, men du finner mange filmtips der som er passende for kvelden både for, som han sa Kong Harald i talen sin i Slottsparken i fjor høst, jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Saken fra 2015 finner du her.

Den saken er som sagt to år gammel, så her følger et knippe nye filmtips i anledning Valentine`s Day.

KINO:

FIFTY SHADES DARKER

Jaja, så fikk også denne filmen omtale her på filmbloggen 😉
Det er jo vanskelig å komme unna den i en setting som denne da.

Oppfølgeren  til “Fifty Shades of Grey” går iallefall på kino landet rundt for tiden. Om den ikke akkurat er noe for mitt filmhjerte er det sikkert mange hjerter som gleder seg over denne andre Fifty shades-filmen.

 

 

.

PATERSON

En film jeg derimot skal se før eller senere er “Paterson”, som også går på kino i Norge nå. Den høres ut som en fin stillferdig film med mye livspoesi.

Paterson er bussjåfør i byen Paterson, New Jersey – de deler navn. Hver dag følger han en enkel rutine: Paterson kjører bussruten sin, i lunsjpausen skriver han poesi i en notatbok, han stopper i en bar og drikker én øl, så går han hjem til sin kone Laura. Lauras verden derimot, er stadig skiftende og hun får daglig nye innfall og ideer. Stille observerer filmen dagliglivets triumfer og nederlag. Og dermed også hverdagens poesi i sine minste detaljer.

NETFLIX:

BLUE VALENTINE (2010)

Mens dere venter på at den romantiske musikaldramafilmen La La Land skal lande på norske kinoer kan dere jo ta en titt på en annen romantisk film med LLL-stjernen Ryan Gosling (pluss Michelle Williams) i hovedrollene, nemlig “Blue Valentine”, som ligger på Netflix.

“Mens Cindy og Dean hangler seg gjennom sitt døende ekteskap, lengter de tilbake til de gode gamle dager da livet var fylt med muligheter og romantikk”.

 

.

CITY OF ANGELS (1988, kjent som “Englenes by” i Norge)

“En skytsengel som våker over Los Angeles blir bergtatt av en kvinne og vurderer å bytte ut sin utenomjordiske eksistens mot et liv på jorden”. Med Nicolas Cage og Meg Ryan”.

Også denne finner du på Netflix.

 

 

 

NRK Nett-TV


SKAM (2015/2016)

Lite eller ingenting (?) slår vel NRKs braksuksess “Skam” når det kommer til ungdommelige romantiske scener og par, enten dere velger sesong 1 med Eva og Jonas, sesong 2 med Noora og William, eller sesong 3 med Isak og Even. Hele herligheten ligger fritt tilgjengelig på NRKs nett-TV og på skam.p3.no. I løpet av året kommer også sesong 4, og det er vel ikke for tidlig med et lite gjensyn? 😉

 

.

Uansett hva du måtte finne på å se eller ei, om du markerer dagen, happy valentine`s day til dere, eller du som meg ikke bryr deg særlig om en dag som denne, ha en flott (valen)tirsdag 😉

#film #filmhjerte #filmtips #valentinesdayfilms

5 kommentarer
  1. Det svakeste punktet i Paterson, er nok dama til Paterson ? hun virket temmelig teit, men så er det nok meningen at karaktererene er stiliserte.
   50 Skades; Jamie Dornan ligner brukbart på Bjørnar Moxness – partiet Rødts frontfigur. LOL 😁

  2. Når det gjelder Paterson, eller dama hans, så er det kanskje meningen at hun skal være Patersons fantasiprodukt. Kom til å tenke på det etter det Filmpolitiet skriver:
   “-Både mennesker og miljø har et uskyldig og nesten litt naivt preg over seg. Spesielt gjelder dette Patersons kjæreste Laura, som nesten kan mistenkes for å være fantasi. Hun fremstår rett og slett som et fantasiprodukt, som man kan forestille seg at en stille og forsiktig fyr som Paterson kunne mane frem.
   Det ville i så fall ha forklart hennes merkelige oppussingsvalg, luftige gitardrømmer, hennes uforklarlige humør og det faktum at vi aldri ser henne snakke med noen andre enn Paterson selv. Han går alltid på puben alene, og går på tur for seg selv.
   Den eneste gangen han gjør noe med Laura utenfor huset, er når de går på kino, der Paterson sitter og beskuer parene som sitter rundt ham, som om han sitter der i ensom misunnelighet. Dette er kanskje et villspor, men dersom historien virkelig henger sammen slik, er det plutselig en mørkere film vi ser.” (Sitat: Filmpolitiet (nrk p3))
   Kanskje filmen er dypere enn man først tror?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg