Filmtips: TV 2 Sumo gratis i en måned – mange bra filmer å se!

Årets førjulsgave til den filmglade? Se TV 2 Sumo Film og underholdning gratis i en måned.

Ikke for å reklamere unødig for TV 2, men akkurat nå kan man faktisk se TV 2 Sumo gratis i en måned, et tilbud som også tidligere kunder kan benytte. Gratistilbudet gjelder ikke engelsk fotball, men derimot alt av serier, filmer, underholdningsprogrammer, aktualitetsprogrammer, nyheter og mere fra TV 2 og filmene fra Canal +, samt at man kan se live på nett alle TV 2 sine kanaler (unntatt fotballen altså).

Det følger ingen forpliktelser om å fortsette abonementet etter endt gratismåned, man må bare huske på å avbestille innen en måned er gått hvis man ikke vil fortsette som betalende kunde.

Jeg har ihvertfall latt meg imponere litt over filmtilbudet TV 2 Sumo har. Verdt å merke seg er det nemlig at Sumo har en del NYE filmer (en god del litt eldre også), i motsetning til for eksempel Netflix som for det meste har gamle b-filmer og skrot i filmkatalogen sin… (Netflix har gode serier da). Jeg er nesten helt sikker på at de aller fleste vil finne noe de kan tenke seg å se på Sumo-filmmenyen.

Her er en rekke tips fra Filmhjerte blant det TV 2 Sumo har på menyen.

OBS: Alle filmene var tilgjengelige på Sumo når dette innlegget ble skrevet (15.des. 2016).

Her er en rekke filmer verdt å få med seg. Klarer du de på en måned er du god 😉

THE REVENANT

Se filmen som gav Leonardo DiCaprio sin første og etterlengtede Oscar-statuett. Filmen falt egentlig aldri særlig i smak hos meg, den er og ganske dramatisk i den forstand  at den er blodig og voldelig, men den mye omtalte scenen der Leonardo sloss med en diger bjørn legaliserte kinobillettutgiften for min del 😉 Filmen ble ellers Oscar-nominert også for beste film og regi.

THE HATEFUL EIGHT

Quentin Tarantinos nyeste film, også den gikk på norske kinoer for et års tid siden. Hardtslående dramatikk i uværet 🙂 Herlig innledning på filmen med Ennio Morricone sin legendariske filmmusikk. Fikk vel terningkast 4 av meg tidligere på bloggen, og er absolutt et godt filmtips. I  hovedrollene sees et stjernelag bestående av Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Michael Madsen, Tim Roth, Walton Goggins og Bruce Dern.

SPECTRE

Den foreløpig siste James Bond-filmen, og den definitivt siste med Daniel Craig som agent 007.

LOUDER THAN BOMBS

Den norske engelsk-/franskspråklige filmen, med Gabriel Byrne i en av de ledende rollene, som har fått en god del skandinavisk kritikerros og også hanket inn fire Amanda-priser for beste regi (Joachim Trier), beste manus, klipp og foto. Også internasjonalt bemerket filmen seg, med å konkurrere om Gullpalmen under Cannes-festivalen i 2015.

NRK Filmpolitiet som gav terningkast 5 beskrev den som en “stille, vakker og poetisk film om en sorgprosess i stampe“. I anmeldelsen sin skriver de videre (utdrag):

Filmens tittel spiller på det usagte. Stillheten smeller høyt. (…) Vi møter en familie i ruiner noen år etter at moren Isabelle (Isabelle Huppert) omkom i en bilulykke. Hun var krigsfotograf, og nå går enkemannen Gene (Gabriel Byrne) og eldstesønnen Jonah (Jesse Eisenberg) gjennom bildene hennes foran en fotoutstilling.

Morens journalistkollega Richard (David Strathairn) vil skrive en stor artikkel i anledningen, og far og sønn må derfor vurdere om de skal fortelle yngstesønn og lillebror Conrad (Devin Druid) sannheten om morens død.

Vistnok blandes nåtid og fortid og “stemninger, episoder og tankerekker går opp i en høyere enhet” (NRK.no), i tillegg til at det også loves smart humor som løfter litt på den alvorstunge stemningen.

Jeg har ikke selv sett denne filmen ennå, men jeg skal helt klart få sett den. Louder Than Bombs slippes på Sumo 20. desember.

THE MARTIAN

Matt Damon strandet på Mars! Underholdende og smått fascinerende romreise.

BRIDGE OF SPIES

Spennende spionthriller med Tom Hanks med handling fra andre verdenskrig.

JOY

BECK – VED VEIS ENDE og BECK – DEN SISTE DAGEN

De to (ihvertfall hittil) siste Beck-filmene, som selvsagt er obligatorisk for deg som liker svensk krim. Også Beck-filmene Gunvald og Steinar, som kom før de to ovennevnte ligger på Sumo.

WHIPLASH

Jazzet musikalsk kraftpakke med illsinte J.T. Simmons og energiske Miles Teller. Knallfilm!

DOBBELTSPILL (Orig. tittel: Reindeer Games)

Underkjent men svært underholdende og spennende alternativ julefilm 😉 En av mine favoritter innen actionunderholdning.

SON OF A GUN

Fartsfull action fra Australia.

SAULS SØNN

Kraftpakke fra Ungarn med handling fra 2. verdenskrig. Oscar-vinner for beste fremmedspråklige film.

BOYHOOD

En av tidenes aller beste oppvekstskildringer. Den mest spesielle er den iallefall, da den er filmet over en periode på omlag 12 år, med de samme skuespillerne hele veien. Jepp, terningkast 6.

Hele 9 av de 20 filmene fra Sverige som jeg nylig plasserte på min Topp 20-liste blant svensk film er å finne på Sumo*:

SELSKAPSREISEN (i tillegg har Sumo de andre “Selskapsreisen-filmene”)

POPULÆRMUSIKK FRA VITTULA

ETTERSKJELV (Eng. tittel: The Here After)

TJUVHEDER (Norsk tittel: Flukten)

JEGERNE / JEGERNE 2

FJORTEN SUGER

DARLING

MIRAKLET I VISKAN

* Kort omtale av disse filmene kan du lese ved å følge lenken ovenfor.

HÆVNEN (I en bedre verden)

Strålende dansk drama, som tok hjem Oscar for beste fremmedspråklige film. Terningkast 6? Å jada, så definitivt!

FESTEN

Dansk mørkt drama. Tilgjengelig kun til 31. desember.

GULLKYSTEN

En ganske ny film fra Danmark/Norge som gikk på kino tidlig i år, med Jacob Oftebro på plakaten. Selv har jeg ikke sett den ennå, men Dagbladet gav terningkast 4 og skrev følgende (utdrag): “På sitt beste er billedskjønne Gullkysten en tidsriktig versjon av den gamle fortellingen om siviliserte europeere som overveldes av sin iboende dyriske natur i møte med det mørke kontinent. (…) I Danmark er Gullkysten en brannfakkel som er ment å kaste nytt lys over dansk historie og selvforståelse, men i Norge er den bare nok en fortelling om grotesk og nedrig kolonialisme”.

HARD RAIN

En av de våteste actionfilmene. Også en av de mest underholdende, beste, og noe underkjente. Christian Slater og Morgan Freeman i hovedrollene.

LEVIATAN

Film fra Russland ser jeg ytterst sjelden, men Leviatan er klassefilm. I en liten russisk kystby tvinges en innbygger, Kolya, til å kjempe mot den korrupte borgermesteren når han får vite at huset hans skal rives. Mye fascinerende russisk landskap, og en velskrevet og velspilt historie. Tittelen Leviatan spiller forøvrig på en gammel religiøs myte om et sjøuhyre, som i denne filmen selvsagt har overført betydning. Helt klart verdt å se.

A SINGLE MAN

Veldig sensuell og visuelt fin film med handling lagt til 60-årenes LA, hvor Colin Firth gjør en flott figur. Nicholas Hoult og Julianne Moore i de andre største rollene er også meget gode.

DET VAR IKKE MEG! (Orig. tittel: C`est pas moi, je le jure!)

Underfundig canadisk dramakomedie.

Unni Lindells krimbøker som er filmatiserte, de fem severdige og bra spennende filmene NATTSØSTEREN, SØRGEKÅPEN, ORKESTERGRAVEN, HONNINGFELLEN og DRØMMEFANGEREN, og flere svenske filmer jeg ennå ikke har sett, men har hatt lyst en stund å få sett, som Udødelige (2015) og komedien Att angöra en brygga (1965)

Også for barna har Sumo noen filmer som kanskje frister?

Et par hete tips i så måte er PADDINGTON, og ALVIN OG GJENGEN I FARTA, to nyere filmer som slippes på Sumo henholdsvis julaften og lillejulaften. Av mange andre barne&familiefilmer kan nevnes ASTERIX – BYPLANLEGGEREN (norsk tale) og BOKSTROLLENE (norsk tale).

Jeg kunne faktisk fortsatt mye lengre med å dra opp titler på gode filmer. A Most Violent Year, Babel, Creed, Interstellar, There Will Be Blood, Slumdog Millionaire, The Perks Of Being a Wallflower osv

Dette er årets førjulsgave til filmglade fra TV 2 😉

Men husk, avbestiller du ikke senest en dag før gratismåneden er gått, må du betale for en ny måned, 179 kroner.

3 kommentarer
  1. Takk for tipset, var ikke klar over at Sumo var så bra på film. Har ikke sett Leviathan ennå, men russisk film har mange klassikere: nevner i fleng Sergeij Eisenstein sin megaklassiker Panserkrysseren Potempkin (stumfilm) (uttales patjåmpkin).

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg