Film-Fredag på TV 27.02: Mirakler, idioter og razzie-film

Endelig fredag! Her er et par tips, og en advarsel(!), for kveldens sofameny på TV.

Som vanlig har jeg raskt tatt en kikk på hva de mest tilgjengelige TV-kanalene har å by på av filmer. Som vanlig er det heller ikke et bredt utvalg kanalene serverer, men noe av interesse finner man vel…


THE GREEN MILE

TV 4 Sverige er det kanskje flere som har? Der vises ihvertfall den svært gode og spesielle “Den gröna milen” (The Green Mile) fra 1999.

I denne dramafilmen der vi blant annet ser Tom Hanks i hovedrollen som fengselsvaktsjefen Paul utspilles handlingen i et fengsel på en avdeling for dødsdømte på 1930-tallet. En voksen stor farget mann som er dømt for å brutalt ha voldtatt og drept to hvite jenter ankommer fengselet. Paul fatter spesiell interesse for denne fangen, som ikke viser det minste tegn på voldelige tendenser. Så en dag skjer noe veldig underlig, et mirakel…

Filmen starter på TV 4 Sverige klokken 22.25. The Green Mile varer omlag 3 timer og 9 minutter ifølge imdb.com, men med reklameavbruddene er filmen på söta brors TV 4 ikke ferdig før litt over klokka 02:05.

Husk at du hos Tv 4 Sverige selvsagt må leve med svenske undertekster 😉

The Green Mile er ellers en svært godt likt film generelt sett. På IMDB.com har den et gjennomsnitt på 8,5 av 10 stjerner basert på over 617 000 stemmer. Dagbladet/se.no har gitt filmen terningkast 5. Det er ganske mange år siden jeg så Den Grønne Milen, så jeg husker ikke alt fra den, men husker at den er en spesiell film. Terningkast 4 ville kanskje vært min dom.

************************************************************************************************************************

VIASAT FILM klokken 21:00 byr på den norske filmen KRAFTIDIOTEN, fra 2014. Dette er en mørk komedie, der vi blant andre ser Stellan Skarsgård, Kristofer Hivju, Tobias Santelman, Jacob Oftebro, Stig Henrik Hoff, Anders Baasmo Christensen, Pål Sverre Valheim Hagen og Atle Antonsen.

Det har blitt dratt sammenligninger til Coen-brødrenes filmer og filmunivers, som Fargo, og den har fått mye god omtale. Temaet i filmen er hevn! Nils er brøytebilsjåføren som har som jobb å holde en fjellovergang åpen.  En dag drepes sønnen hans ved en mistakelse, og Nils tar saken i egne hender. Dette er kveldens mest spennende filmvalg tipper jeg. Jeg har den på dvd men har ikke fått sett den ennå. Har du Viasat Film er denne mitt tips for kvelden.

Har du ikke Viasat kan du leie Kraftidioten digitalt (streames) for 39 kroner hos film2home.se. Du finner den sikkert også andre steder på nett.

Ellers sender TV 2 ZebraBATMAN” fra 1989, med Michael Keaton og Jack Nicholson, i kveld klokken 21:00. Jeg personlig har aldri syntes den filmen er noe særlig bra. Men for de som liker sci-fi/eventyr-action kan sikkert filmen være verdt tiden.

TV 2 FILMKANALEN sender klokken 21:00 krimdramaet THE CONTRACT fra 2006, med Morgan Freeman og John Cusack i hovedrollene. Cusack spiller familiefaren Ray som under en fisketur med sønnen får dratt to menn opp av vannet. Den ene er en døende politimann, den andre er leiemorderen Cordell (Freeman). Rays oppgave blir å beskytte sønnen samt sørge for at Cordell blir straffet. Jeg har sett The Contract for en del år siden, men husker lite fra den, men jeg mener å huske at filmen var ok. Freeman leverer uansett omtrent alltid.

For de som liker historiske filmer kan NRK 2 klokken 21:30 være kanalen å velge. Der ser du da britisk action fra 1965; HELTER I TELEMARK (Heroes of Telemark). Tungtvannsfabrikken på Rjukan må ødelegges av de allierte under andre verdenskrig for en hver pris, for å stoppe Hitlers planer om å lage atombombe.

************************************************************************************************************************

Hos TV 3 viser de som vanlig på fredager en eller annen fjollete (og sikkert vanvittig dårlig) komedie. Denne kvelden er intet unntak, i kveld er turen kommet til THAT`S MY BOY klokken 21:00. Jeg har faktisk ikke sett denne komedien, som er såpass ny som fra 2012, så jeg kan ikke garantere at den suger, men med Adam Sandler i hovedrollen er man advart på hva man har i gjære 😉

Faktisk ante det meg at filmen ikke er god, så jeg gjorde en rask sjekk. Jeg kan derfor opplyse om at THAT`S MY BOY var en av de nominerte til “Razzie Awards”/The Golden Raspberry Awards 2013 (*) i kategorien dårligste film (Worst picture) fra 2012, men den var ikke så dårlig at den vant prisen, haha. MEN, Adam Sandler ble belønnet med razzie awards som dårligste mannlige skuespiller (Worst actor) for rollen i That`s My Boy, og Vanilla Ice og Nick Swardson begge var nominerte for dårligste mannlige biroller. Sandler var forresten nominert i kategorien for dårligste skuespiller også i årets razzie, for filmen Blended som kom ut i fjor.

STYR UNNA, får vel bli kveldens lille advarsel! (?) 😀

 

(* Golden Raspberry Awards eller Razzies er en filmpris som ble dannet i 1980, som et motstykke til Oscarprisen. Prisen gis til dårligste skuespiller, manus, sang, regissering og film som filmindustrien tilbyr det aktuelle året. Kilde: wikipedia).

 

Syns du kveldens TV-meny er svak? Har du ikke kanalene? Vel, filmjungelen er stor på nett. Netflix, HBO Nordic, Viaplay, film2home, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo og så videre, har alle filmer å by på, for deg som vil/kan se filmer på nett, for ikke å glemme de mange piratstedene og torrent-filene som bare venter på å hentes. Men de får du finne selv 😉

God filmhelg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg