Filmtips 23.januar: BABEL, TV 2

Helgens beste film på TV ser du kanskje allerede i kveld. TV 2 sender nemlig i kveld klokka 23:30 den kritikerroste filmen BABEL, fra 2006.

Er du likevel oppe seint og vil se en knallgod film, er Babel absolutt verdt å få med seg. De to timene og 20 minuttene filmen varer blir aldri kjedelige (men husk at med reklamepausene på TV 2 varer filmen frem til over klokka to…). Dette er i alle fall en av mine favorittfilmer, filmen er både spennende, provoserende og lett å bli engasjert i. Den har blant annet fått terningkast 6 i Dagbladet og VG.

Veldig kort fortalt: Fire historier flettes sammen i denne filmen, som har Brad Pitt og Cate Blanchett i hovedrollene, og handlingen er satt til Marokko, USA, Mexico og Japan. Et amerikansk par er på ferietur i Marokko, da et skudd rammer bussen de sitter i, kvinnen som blir truffet må fraktes til en lokal landsby midt i ødemarken, noe hun langt fra er fornøyd med. De andre passasjerene er heller ikke særlig happy over det ikke planlagte stoppestedet. Rasisme og frykt for det ukjente spiller viktige elementer her.

Vi møter også en ulykkelig stum, men sensuell, japansk tenåringsjente med problemer, en meksikansk dagmamma som havner i trøbbel i ørkenen, og to marokkanske unggutter som får erfare at våpen ikke er noe leketøy.

Filmen fikk 7 Oscar-nominasjoner, blant annet i kategorien beste film (vant ikke). Den fikk Oscar for beste originalmusikk.

Navnet på filmen, “Babel”, stammer fra en bibelsk fortelling, “Babels tårn”, der mangel på evnen til kommunikasjon står sentralt.

Se den da vel. TV 2 i kveld klokka 23:30 altså, eller finn den et annet sted 😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg