Skam – sesong 4, uke 5 – og da smalt det!!!

Ukas Skam ble avsluttet med et brak fredag, og nærmest bokstavlig talt flere knyttneveslag rett i trynet! På Isak. Sana. Og oss seere.

Skam-hjertet mitt gråter etter fredagens 10 minutter lange klipp, der særlig Isak og Sana fikk seg noen fæle smeller.

Alle foto: NRK /skam.p3.no

Serieskaper Julie Andem har så definitivt sine ord i behold, fra når hun før sesongen lovde fansen at “shit`s about to go down yo”. For fredagens Skam-klipp var av det jævlige slaget. En real shitstorm. Etter ei uke med noen fantastiske nære øyeblikk mellom Sana og Yousef, og Sana og broren Elias, og forsåvidt også Sana og “Pepsi Max”-Sara, og Noora, samt et hjertelig gjensyn med Eskild, og karaokesyngende Even og Isak, kom ukas siste minutter snikende som en giftig huggorm. Men vi ante det jo, fredagens fest med alle samlet, med dans, hooking, allsang og latter, det var for godt til å kunne vare.

Så da passer det vel at Skam nå tar seg en 10 dagers pause frem til 22.05.17, som de meldte i en kryptisk trailer på skam.p3.no fredag kveld, etter den famøse festen. Som i de tre tidligere sesongene tar Skam en omlag drøy ukes pause midtveis eller deromkring, og nok en gang, din geniale dramadronning Julie, har du servert oss en cliffhanger som vi kommer til å tygge på i dagene fremover når sårene må slikkes i uvisshet rundt hvordan våre Skam-helter har det.

Sesongen som i sin stillhet og ro har bygd seg opp over nesten fem uker i fred og fordragelighet, ble i løpet av 5 hjerteskjærende minutter snudd til et sorgtynget alvor, med alvorstyngede og skuffede ansikter, etter at, ironisk nok, de fem første minuttene av samme klipp var et av sesongens hyggeligste.

Men mer om det etterhvert, for uka siden sist startet så rosenrødt…

Lørdag/Søndag

Etter at Elias var drita og fikk sove på sofaen på kollektivet hos Noora og de, og Sana kødder litt om at Elias og Eskild ville vært et søtt par, etter at Noora sa at Eskild digga at han sov over der, har – naturligvis – Skamanalytikerne i inn- og utland begynt å fundere over hvorfor Elias egentlig drikker?  Han kan vel ikke være…?

MANDAG

“No hard feelings”

Det er mandag i skolegården på Nissen, i ukas første klipp. Noora og Sana småsnakker selvsagt om helgas hendelser med Elias, og Noora kan lattermildt fortelle en flirende Sana at Eskild “prøvde seg” på han når han våkna, med småflørtingen sin, på sånn vanlig Eskild-vis ja, hehe, og Elias hadde blitt livredd og “bare spøy på hele Eskild”. Ja vel. Hm. Men det var jo ikke så morsomt da.

Smilene stilner forresten raskt, for der i skolegården står den onde russebussrivalinnen Sara Superslem, og konspirerer mot Sana. Tror Sana ihvertfall. Og joda, det virker som om de bånder litt, pepsimaxerne, og Flawless Since 99-jentene til Sana. Minus Sana som begyner å ane ugler i russebussmosen. For Sara har visst “glemt” å adde Sana og Noora på bussiden på face, der de snakker om den planlagte festen de skal til på fredag, på SYNG på (Grüner)løkka, på karaokefest. Jajaja, så blir det ny fest på freda`n. Sett det før i Skam? 😉

Magnus kommer også, sier Vilde. – “Kommer jeg kommer han, på alle måter man kan”. Fniiis 🙂


No hard feelings? Vel….. Foto: NRK
 

TIRSDAG

“Dårlig følelse”

Det er tirsdag formiddag på Nissen, og i kjent Skam-positur som vinduspynt, lufter Sana sin mistenksomhet mot Slemme-Sara til Noora, for Sara har ikke sendt kontraktsforslaget til busskjøpet til henne, sier hun, og sier videre at “egentlig kan de jentene bare kuppe hele bussen og kaste oss av, det er jo de som betaler….fordi de vil ha akkurat den bussen”. Så slemme tror dog ikke Noora at de jentene er…

Sana er ikke av den konfliktsky typen vet vi jo, så hun konfronterer Sara, som med dådyrøyne forsikrer at hun ikke mener å ta over styringa, det er jo Sana som er bussjef, og hun beklager og alt det der. Og oida, Sana, der lå visst mailen fra Sara som du sa du ikke hadde fått. Åja, der var den. I spamfilteret.

Så Sana kjøper den. Til tross for magefølelsen sin. Og hvorfor skulle hun ikke det? Sara virka faktisk tilstrekkelig oppriktig der (så får uka vise om det stemte eller var en skammelig feil å ta…).


Et vindu mot verden….Klassisk Skam-positur. Foto: NRK
 

ONSDAG

Onsdag var det ikke stort å melde fra Skam.p3.no. Så da hadde man kledelig nok heller lagt ut en ny “hei briskeby”-video på YouTube med “Balloon-gutta”, som er Elias og gjengen sin rølpekanal på YouTube. Som sagt, ække bare på de offisielle kanalene det skjer i denna serien. Eventyr på engelsk, tyrkisk, arabisk og fransk-ish der altså. Var det så noe nyttig der da? Hm. Sesongtraileren til Skam viste jo noe neseblod, og det ble nevnt her, av Mikael… Eventuelt fikk vel den tyrkiske fansen noen gloser på tyrkisk fra Yousef, så det var da noe?

Ja forresten, i kommentarfeltet var det noen som mener at Elias og Yousef (eller mest Elias), sendte hverandre (sendte Yousef) noen “rare” blikk. Dessuten kan eventyret de leste om hjemmemusa og fjellmusa overføres til Skam, om å holde fast ved det kjente, eller søke nye veier, sies det. Her kan man analysere alt skjønner jeg 😀

TORSDAG

“Humble”

Det er torsdag i Sana-rike. Og vi får etterhvert servert en ny side av Elias. En flott side. En varm side. En broderlig side. Og klippet gav oss vel noen flere signaler om at Sanas mor ikke er riktig så god som vi trodde etter de første klippene med henne, der hun står og graver i Sanas ting på rommet hennes, i jakt etter, ja gudene vet hva det er hun tror hun skal finne der? Kanskje et avkom av Sana og Yousef, siden hun øyensynlig tror det verste om hva de styrer med…

Sana tar henne seff på fersken, og gir henne en fortjent liten leksjon, om at hun kan være god muslim selv om hun har norske venninner og venner, og at det er sider ved islam som ikke er bra for henne, og selv om hun ikke er enig i islams syn på homofili og at muslimske kvinner bare kan være sammen med muslimske menn. Herlig Sana! – “Hvor kommer dette fra?”, prøver Sanamor seg. Kanskje fra sunn fornuft og egen fri tankegang, kjære Sanas moder. Hørt om det?


Å hei Sænææ, jeg bare snubla og holdt meg i denne eska, jeg snoker ikke… Foto: NRK
 

Men joda, Sanas mor er nok bra. For mens Sana får ut agresjonen med sinnabasket, kommer storebror ut til henne, for å støtte henne, i et lavmælt og nært siste del av klippet, i sann Skam-ånd. De øyeblikkene i sesongen der Sana har snakket om troen sin har vært blant de aller fineste i sesong 4, og det kommer fra en som ikke akkurat renner ned verken kirkedørstokker eller sliter ut bøker med religiøst innhold.

Elias har ihvertfall hørt krangelen der inne. Moren er jo født i en annen tid og et annet land, hun vet ikke hvordan det er å være oss, og vil bare vårt beste, trøster bror søster. Ja, jo…ok.

Elias vet iallefall å vise omsorg for søsteren sin. Når du er trist er jeg også trist. Aaaaaaaw…. Og joda, han skjønner fort at Sana liker Yousef, og med litt broderlige visdomsord har han fått Sana til å endelig for godt innse at  Yousef er en godgutt. Noen ganger er vel brødre gode å ha da.


Husker du? Stille før stormen…. Foto: NRK
 

Så gode at Sana inviterer Elias og gjengen hans til fredagens SYNG-treff. Etter å ha sett den siste ukas forsoning mellom Sana og Yousef, og hans syn på islam, og tydeligvis positive holdning til Even, Elias og Sanas søskenkjærlige huskestue, russebussbånding, Noora og Sanas varme vennskap, ja hva annet kan vel da fredagens fest bringe enn pur glede og løøøvv…? *Host kremt*

Ellers, i innleggene på klippets kommentarfelt, begynner Skam-ekspertisen å lure på om Elias kan være, ja du har skjønt det nå, homofil? Siden han muligens ikke helt vil vite av slikt (jf Nooras beretning om en livredd Elias som våkna opp til en flørtepusmalende Eskild, pluss dette med Even?), selv om det er uvisshet rundt om hvorvidt han er motstander av det eller respekterer det. I tillegg drikker han for mye (som kan være et tegn på at han drikker for å glemme, trøstedrikke, etc???). Og ettersom Sana konfronterte moren sin om islam og homofili, kan muligens det være et frampek om at Elias liker gutter? Elias hørte jo og hva Sana sa til moren…. Og etter det fortalte han Sana hvor mye han bryr seg om henne. Nja, ikke utenkelig. Det virker jo som om historien til Even er den “sidehistorien” som får mest plass denne sesongen, og selv om forrige uke klargjorde en del rundt Evens fortid, er det sikkert en hel del vi ikke veit. Ennå.

Torsdagen gav oss jo og fornyet håp om at “YOUSANA” skal bli et par. Det ville vært koselig ass 🙂

Humble, som er klippets tittel, er også en sang, som ble spilt. En sang som vistnok inneholder et politisk budskap, om hvordan vi lar oss påvirke til å innta visse meninger og forutinntatte holdninger om enkelte grupper mennesker. ” Vi møder mennesker og verden på baggrund af en allerede forudindtaget holdning. Vi ser ikke nuancerne og de forskellige perspektiver. Igennem medierne er vi kodet til at se ned på bestemte minoriteter, eksempelvis psykisk syge, homoseksuelle, afroamerikanere, jøder eller muslimer. Vi dømmer hinanden og os selv på baggrund af mediebilledet, som varierer fra land til land og op igennem tiden.”, skriver en dansktalende i kommentarfeltet. Vedkommende er nok inne på noe der ja, og dette klippet retter nok en gang søkelyset i de baner.


…”og ikke hooker de heller, ikke mine venner ihvertfall. Ingen!”. Foto: NRK
 

FREDAG

“Imagine all the people living life in peace”


Foto: NRK
 

Det er fredag kveld på løkka. Tidlig kveld. 20:39, og hele gjengen er på karaokebar. Alt ser rosenrødt ut, godstemning og hele pakka. Men tro meg, med den tittelen (og det i bakhodet at Skam nå tar en 10 dagers pause, for jeg så klippet først et stykke utpå kvelden), så bare skjønte jeg at nå er det noe på gang. Men hva? HVA? For selv om shitstormen kom med noen ting både jeg og andre Skam-fans har spådd eller fryktet, ja så hadde jaggu Julie Andem tatt på seg heksehatten og brygget sammen noe skikkelig ondskap.

Som bare brøt ned en hel haug av positive inntrykk vi har tatt til oss om diverse personer, som etter å ha på sedvanlig genialt vis lullet oss inn i flere ukers kosemozeoverdoze, gir oss skambank. Det som skulle være en allsang på grensen til sukkersøt kake med krem på, ble et av Skams tristeste øyeblikk. For det starta jo så bra.


– “Neeeei, Eva, ikke syng!”. ESKILD is back. Foto: NRK
 

Bare smil. Øl. Hooking. Kos og klemz. Even som synger karaokeversjonen av “Imagine all the people”. Eskild er jaggu der også! Endelig fikk vi sett han igjen. Chris, Eva, Vilde, Noora og Sana. Isak og gutta storkoser seg. Jonas, Magnus, Mahdi. Good ol`times liksom.

Men hvor lenge var Adam i paradis? For der dukker Elias og heeeeei briiiskeby-gutta opp. De skuler på Even som synger. Even blir en anelse usikker og stopper såvidt opp i sangen. Men der er Isak ved hans side, og drar igang sangen igjen, til allsang fra klientellet.


Huff….jeg vet ikke hvorfor den tekstlinja i den sangen setter seg så på minnet. Det var iallefall linja Isak åpnet med da han hjalp Even med karaoken… Foto: NRK

 

Mulig jeg hørte feil, men sa ikke Eskild forresten noe i retning av at Elias slett ikke var så livredd den lille flørten hans når han våkna opp på sofaen på kollektivet?

KABOOOOOOM!!!

Så smalt det.

Og nå faller dominobrikkene raskt.

Plutselig har Noora hørt at William har fått seg ny dame i London, og avslører at Sana har visst det, uten å fortelle henne det. Vi har sett Noora blidere ja.

Så kommer Yousef og avbryter de. Sana må ut, Elias er i bråk. Ute er det full guttefight. Isak har fått seg, antagelig en knyttnevne eller tre midt i fleisen.


Så var det slutt på kosen. Foto: NRK


Blod. De må på legevakta. Er det en agressiv Elias som har slått han? Og hvorfor? Å se snille Isak stå der med blod rennende, ja det var et aldri så lite rystende øyeblikk og et av Skams absolutt verste. Den så jeg ikke helt komme. Selv om han etter forholdene så ut til å greie seg bra, og Even og resten går med han til legevakta, er denne scenen et sørgelig Skam-øyeblikk. Det kunne vært verre, men dette var jævlig. Nå må iallefall Even fortelle Isak om fortida….og hva da? Hva med Sana, og forholdet hennes til broren og familien?

Har Elias (?) banka Isak fordi han er homo, siden muslimer er imot det? Sa Even noe til Elias, som gjorde at det svartna for han, og Isak kom imellom? Er denne voldeligheten fra Elias et skjult tegn på hans egen legning? Og nå må vi vente halvannen uke på flere svar! Aaaargh!

 

Men fader da, Elias. Som ble hyllet dagen i forveien. Snakk om å gå fra helt, til møkkafyr!

For Sanas del er dagens ondskap bare halvveis. Inne på dassen, ja for nå går alt billedlig talt rett i dass for Sana, mens hun vasker sine blodige hender, som en slags billedliggjøring også det, på at Isaks blod er hennes skyld, for å ha invitert Elias, hører hun noen jenter snakke om at Sana er ute av russebussen, og at Sara har tatt over styringa, og lurt Sana. De snakker stygt om Sana. Om hijaben hennes. Rakker ned på henne.

Så var Pepsi Max-Sara ei bitch likevel. Drittjenter. Håper den drittbussen deres punkterer. Hver dag.

Og på toppen av det hele,  ute i karaokelokalet får Sana seg enda en nedtur. Der står Noora og råkliner.


Og omtrent der glemte hun W. Foto: NRK
 

Med Yousef! Den svei nok mer enn den jævla bussen tenker jeg. Love will tear us apart spilles. Treffende.

Tok forresten kort tid å glemme han William gitt, du godeste Noora.

Men Yousef da! WHY? (Og hvorfor i faen ble du ikke med ut for å hjelpe Sana med Elias???)

Sanas skuffelse og triste ansikt skjærer seg mot hjertet.


Fryktens ansikt. Og fortvilelsens. Foto: NRK
 


Skuffelsens ansikt. Foto: NRK
 

Alt er Love, har det blitt hevda i Skam-universet. Men nå er det kun en ting jeg vil se. HEVN.

Den jævelen som knalla til Isak. Den falske Sara-bitcha. Med flere. Se hva du har gjort nå Skam!

Alt går i dass for Sana. Broren er en voldelig homofob. Yousef. Bussen. Noora. Isak/Even i trøbbel.

Isak har blitt utsatt for vold. Skam-hjertene gråter.

Skam er jævlig. Jeg hater deg, Skam!

Og jeg elsker deg, Skam!

Men nå vil jeg egentlig ikke snakke mer om Skam, på et par dager…

God helg? Tru`kke det gitt! 😉

 

PS: At denne shitstormen kom samme dag som Gullruten ble delt ut, er jo litt morsomt? Der fikk iallefall Skam-fansen både noe å juble og irritere seg over. Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm fikk Gullruten sin ærefulle publikumspris, men Tarjei og Skam ble forbigått i utdelingen av beste mannlige skuespiller og beste TV-drama. Imidlertid fikk Skam-klippet “O Helga natt” Gullruten for Årets TV-øyeblikk.

#skam #SKAM4 #Sana #Isak #Even #Evak #seriesnakk #filmhjerte

4 kommentarer
  1. Noen flere tanker rundt ukas episode, som jeg tenkte på etter at jeg posta innlegget 😉
   Filmhjerte føler for å snakke mer om fredagens Skam-klipp 😉
   For i den ukentlige Skam-bloggposten som ble lagt ut på lørdag var man kanskje litt forhastet? Derfor trenger noen synspunkter å nyanseres ytterligere 😉
   Javisst var det ille å se en blodig og banka Isak. Ille! Men vi vet ikke hva som lå bak. Hvem starta bråket, hvem slo, hvem sa hva. På dassen så vi at Sana overhørte et par jenter som sa at Elias hadde angrepet Isak og Even fordi de er homo og at muslimer ikke tåler slikt, at Elias er helt gal og alt det der. Når man tenker etter, i Skam-stil, så vil vel nemlig nettopp det at noen der allerede har trukket den slutningen at fighten var homofobirelatert, muligens være et tegn på at det ikke er slik. Skam vil at man skal trekke den slutningen umiddelbart, for å senere avsløre at nei slik var det slettes ikke. Altså, det var nok trolig relatert til det, men kanskje ikke på den måten mange tror. Det er iallefall slett ikke sikkert at det var Elias som dundret igang møljefighten.
   Klippet viser nemlig at Elias og Yousef, samt en til fra den gjengen, står ved inngangspartiet på SYNG og ser ut, like før Yousef kommer til Sana og sier at Elias er i bråk utenfor. Det kan tyde på at bråket oppstod først mellom Mikael, som ikke var en av de som stod inne da, og Even/Isak.
   Så mulig jeg skal spise i meg ordene om at Elias var den som hadde all skylden her, og ikke er det sikkert at det var han som slo. Vi vet fra før at Isak har vist tendenser til å miste besinnelsen, da han fløy på Mahdi i et av S3-klippene, men voldelig har han aldri vært. Å slå folk til blods er aldri OK, så den som farga Isaks fjes rødt er i alle tilfelle den store møkkafyren.
   Mange er nok også skuffet og irritert over at Noora og Yousef hooka. Ettersom vi vet at Sana liker Yousef.
   Og der er poenget. VI vet det. Noora vet derimot ikke at Sana liker han, siden hun har gitt gjentatte hint om at hun ikke interesserer seg for noe sånne greier, og antydet ovenfor Noora at de gutta der, inkludert Yousef, ikke er noe å samle på. Derfor er det ikke noen grunn til å slakte Noora enn så lenge ihvertfall. Yousef på sin side har kanskje ikke før nå funnet ut at Sana har sletta han som Facebook-venn, og tror dermed at Sana ikke har noen interesse i han?

  2. Er mer enig i mange av de tankene i kommentaren. Det er SKAM tross alt. Tror faktisk at det hele antagelig kommer til å overraske. At de første tankene man får rundt de siste minuttene bare er feil.
   Jeg tenker at:
   Blodig Isak og Elias:
   Antagelig så var det ikke Elias som starta det. Michael derimot, han er ute av syne ganske raskt etter at gutta ser Even. Både Elias og Yousuf ser hverken sinte eller skuffa ut over å se Even. Yousuf smiler, mens Elias ser litt overrasket/nøytral ut. Etter det vi får vite av Yousuf i episode 4. Så kan det tenkes at det hele kanskje har med Michael og Even og gjøre. (Også får vi bare vente å se hvordan det blir fortalt når det starter igjen… om det var Isak som starta eller om Isak gikk i mellom og eventuelt hvem som var involvert opprinnelig).
   Så langt i sesongen har Elias vist seg å være en ganske loyal fyr. Det med at Even prøvde seg på Michael har sikkert ikke skjedd foran briskeby gutta. Så skal bli spennende å se hvordan andre sider til denne historien blir framstilt. Foe då langt har vi hørt hva Yousuf vet og Sana har bekreftet hva hun vet.
   Ut i fra hvordan Elias er blitt framstilt så langt, ville jeg ikke blitt forundret om han har steppa inn i en fight ut av lotalitet. (Og for andre som ikke var der i utgangs punktet så stod han frems. Så lett å gi han hele skylda + sjekke fordommene våre og dra samme konklusjon som de jentene som baksnakker Sana og broren hennes på doen.
   Jeg tror at det kommer til å vise seg at alt Elias sier i Humble om islam og tro er en god pekepinne på hvor han står og hvilket menneske syn han har. Dessuten virker han trygg på seg selv. Sånn alt i alt.
   Frampek og Sessing 4 trailer:
   En ting som er interessant iom at skam har hatt en del frampek tidligere er s4 traileren. Hvor Even får blodig nese, men i klippet fra fredag er det Isak som har blodig nese. En ting som har slått meg denne sesongen er hvordan Sana nester er som en utfyllende kjerne for tidligere sesonger. Spesielt 2 og 3. Hun er den som får utfyllende info om Noora og William og hva som har skjedd.
   Det er også gjennom Sana vi får info om Even og briskeby gutta. I traileren ser vi at det er en kjede effekt som skjer: sana spenner bein på Noora. Noora blir tatt i mot av Vilde. Noora ødelegger kjedet til Vilde, Eva tryner på perlene, søler øl ut over Chris, Chris slår Even i nesa. Isak støtter Even.
   Så alt henger sammen. Det er sånn det har føltes denne sesong(for meg i alle fall). Det kan jo tolkes ut i fra handlinger så langt. Eva fester og koser seg. Chris er med på morroa. De jentene utenfor doen i klippet fra fredag sier at Vilde har fortalt at Elias kalte Sana slave (enda mer fordommer mot muslimer), hva om Vilde eller Chris har sagt dette men uten å tenke over andres fordommer?
   Anyways. Reaching.
   En siste ting jeg har tenkt på er at Sana nok kommer til å gå etter Noora. Og at det muligens kan bli full splid og isolasjon for Sana. Men selv om Vilde kanskje har baksnakka Sana eller sagt uheldige ting. Kan jeg fint se for meg at Vilde er den som samler de igjen. (Spes om bildene hennes fra IG er noe frampek denne sesongen. Hvor alt bare er kjærleik og harmoni).
   Lol. Sorry for lengde. Ble lengre enn tenkt XD

  3. Jo. En ting til haha:
   Sana//Yousuf//Noora
   Jeg tror det er sannsynlig at Yousuf kan ha sett FB fjerningen som Sana gjorde etter fredagen i ep.4. Foe om han hadde sett det før det fine fine klippet der tenker jeg at han sikkert hadde sagt noe. Det ville i alle fall forklart hvorfor han hooker med Noora i fredagsklipp + at han smiler når han ser Even. Slutter å smile når han ser mot Sana på den karaokebaren.
   Noora har vel egentlig kanskje ikke hinta til en Yousuf+Sana=sant kobling når hun har snakka om Yousuf tidligere i sesongen (slik jeg har tolket det får fredag), men kanskje at hun er keen…
   Også mista jeg tråen på hva jeg skulle si haha
   Peace!

  4. Hei Moaxy 😀

   Ingen grunn til å unnskylde lengden på det du skrev, syns det er kult å se andres synspunkter. Dessuten mye interessant i det du sier.

   Jeg tror dessuten du er inne på mye som kan være riktig. Jeg skrev det opprinnelige innlegget mitt etter å ha sett fredagsklippet kun en gang, og følte meg så forbanna for at Isak hadde blitt klinka til og at jentene snakka dritt om Sana. Men så tok jeg en ny titt på det da, og kom med noen flere kommentarer, for å nyansere litt.

   Jeg er enig med deg i at det antagelig var noe mellom Mikael/Even som skjedde ute. Hvem som eventuelt starta det får vi bare vente og se, men uansett er ikke den volden Isak ble utsatt for bra. Og den bør hevnes. På lovlig vis, med anmeldelse.

   Er også enig med deg i at Elias virket som en grei gutt. Det klippet på torsdag med han og Sana mens de satt i huskene og snakka var utrolig fint, og alt ut fra hva han sa da og at Even tidligere spurte Sana hvordan det stod til med Elias, gjør at det egentlig er vankelig å tro at Elias har slåss med noen bare fordi de er homo.

   Tror også det blir mer drama mellom Sana og Noora ja, det ligger vel litt i kortene. Blir spennende.

   Får bare håpe det stemmer til slutt denne gangen også at
   Alt er Love 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg