Prison Break: Sesong 5, episode 2 og 3 – Synspunkter

Prison Break holder seg fortsatt spennende, selv om det ikke er til å feie under teppet at det begynner å bli litt utvannet også.

Den første episoden i årets event-sesong av den populære fengselsflukt-serien underholdte meg, og jeg satte en femmer på terningen. Inntrykket etter episode 2 og 3 er noe dalende, for nå begynner det å snike seg en følelse inn om at dette har vi sett før, både av plott og konspirasjoner, selv om det fortsatt er en del spenning og fortsatt verdt å bruke tid på. Et hakk ned på skalaen er det likevel, men holder det seg på terningkast 4 er det absolutt godkjent.

Denne bloggposten om Prison Break inneholder flere spoilere. RØPEALARM! Så da er du advart.

Michael, eller Kaniel Outis som han vistnok plutselig har blitt, er ifølge myndighetene og omverden en storkriminell som hjelper bad guys`ene i midt-østen. Jada, den tror vi jo på, liksom 😉 Faktisk har “noen” med stor makt fjernet hele Michael Scofield fra manntallet og alt av registere, han har tilsynelatende aldri eksistert… Eller kan det hele være et spill for galleriet? Som episoden viser, er det jo naturligvis det. Oppspinn, løgn og lureri, for å skåne familien, eller noe slikt. I episode 3 sine siste sekunder ser vi en gråtende og forslått Michael prøve å lese inn en videomelding til Sarah der han sier at han aldri har vært denne Outis, og at han vil bli husket som den han egentlig er og alltid har vært: Michael Scofield. Akkurat som ventet altså. Og ikke før hadde han sagt siste ordet så var jaggu telefonen fri for strøm. Ikke fikk han vel sendt den heller (?). Typisk, hva? 😉 The End på den episoden.

I episode 2 fikk vi ikke se mere av T-Bag forresten, men i episode 3 var han med igjen i et par scener, og i sedvanlig stil strør han om seg med veldresserte ord og fraser, når han treffer Sara på dassen. Sara på sin side er ikke særlig glad over å se sin gamle bekjente fra Fox River-tida. T-Bag var dog ikke den eneste gamle kjenningen som forsuret dagen hennes, for jammen hadde hun allerede truffet på sukkerklumpen Kellerman også, som nå har slått seg opp i UD. Kaffeslaberas ble det ikke akkurat her heller, men hun fikk da i det minste et glass vann. Sånn at Kellerman skulle få fingeravtrykket hennes såklart. Jaja…

Hva annet vet vi så langt?

At Michael sitter i et nytt jævlig fengsel. Fyren har tydeligvis en tendens til å havne i de verste avhullene på denne kloden… Og med de verste vaktene og medfangene. Ikke helt ukjent det der vel? 😉

At når fengselsrebellene i Sana`a i Jemen overtar innenfor murene og skal straffe “sine egne” er det ikke barnemordere, voldsmenn, terrorister og annet tjyvpakk som skal graves frem og pryles først. Det er de homofile.

At i Jemen får du 20 år i et jævlig avhull hvis du avsløres som homofil (slik en av birollefigurene er). Et velrettet politisk spark fra Prison Break der? (som kjent er jo hovedrolleinnehaver Wentworth Miller selv homofil, så ikke så overraskende at vi fikk et sidespor i den retningen også i og med at Miller også er med på manussiden, tror jeg).

At Lincoln er en tøffing som banker de fleste 🙂 Sett det før?

At Michael anklages for å lure og utnytte sine medfanger for å oppnå målene sine. Sett det før?

At den gjenoppstandne Lazarus, som T-Bag så poetisk omtalte Michael som da han ifølge Sara antasta henne på dassen, snakker i gåter. Sett det før?

At Michael muligens, ja muuuuligens, har blitt utsatt for et komplott? En video viser at han dreper en høytstående gubbe, men Sara kjøper ikke den sånn uten videre. Sett det før? Bare da med Linc i hovedrollen…

At selv T-Bag kan få en bekymret rynke i panna. Når Sara fortalte at Kellerman er involvert fikk den godeste Bagwell en veldig alvorlig mine.

At enten er enøyde banditter svaksynte, eller så er Linc og C-Note jækla gode til å gjemme seg i baksetet på bilen. Merkelig det der, ass, at det er så lett å gjemme seg i et baksete i en bil, ikke bare i PB men andre filmer og serier også, under et pledd eller whatever. Jaja, slikt er vel bare detaljer, hvem sjekker vel baksetet? 😉

At Sara får advarsler mot Michael. Sett det før? Denne gang fra sin nye mann, som legger ut i det vide og brede om hvordan Michael kan ha manipulert henne i alle år. Jeg holder fortsatt en knapp på at det er no`muffens med han typen der (kanskje er det helt på bærtur, den som lever får se…).

At ei eske Tic-Tac og et par tyggis-biter kjøper deg en masse billig ung arbeidskraft 😉

Hva vet vi ikke?

Mye. Mange løse tråder, så jeg gidder ikke ramse opp så mye.

At den store stygge ulven som sitter og drar i trådene kalles Poseidon vet vi. Men, hvem er han mon tro? Hvorfor, hvordan og alt det der.

Hva har egentlig Michael gjort siden forrige sesong? Er han helt uskyldig (ja, det er han vel, eller, neppe det?)

Hva er T-Bags rolle i sesongen? Ikke mye vi har sett av han så langt, og som han så passende spurte sjøl, angående finansieringen av den nye flotte hånden sin; hvem vil gi en slik som han en million dollar?

#prisonbreak #TVserier #filmhjerte #seriesnakk

Ny episode sendes på VIASAT 4 hver torsdag, og de episodene som er sendt kan også sees gratis på “the interweb”, som T-Bag ville sagt det, på VIAFREE.NO

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg