Filmpriser til nord, Marion Eilertsen (1950-2015) hedret med filmpris


Maryon Eilertsen, den nordnorske skuespilleren og teaterkunstneren som døde i januar i år, kun 65 år gammel, ble torsdag hedret med filmpris under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim, der norsk filmbransjes egen pris Kanonprisen ble delt ut.

Eilertsen fikk Kanonprisen i kategorien beste birolle, for sin solide innsats som alkoholisert  og enslig i PERMAFROST fra 2014. Det var Eilertsens sønn som mottok prisen, som ble utdelt på Clarion Hotel og Congress i Trondheim. Det er Adresseavisa på sine nettsider adressa.no som melder dette.

Eilertsen, opprinnelig fra Svolvær, bodde i Tromsø og jobbet i en årrekke på Hålogaland Teater (fra 1977 og frem til hennes bortgang var hun ansatt på HT i alle år med unntak av to 2-årsperioder), og huskes nok aller best for sine utallige teateropptredener. Først og fremst for hennes kritikerroste suksessforestilling Mamma Heks, men også i rollen som “Ho Albertina” i Oluf-showene. Personlig fikk jeg aldri sett monologforestillingen hennes, Mamma Heks, men husker henne som fantastisk i flere stykker på HT, som for eksempel Kunsten Å Kverke Ei Kjerring, Hamlet, Cabaret og på TV fra Oluf. I tillegg så jeg henne i filmen Permafrost fra 2014, da filmen hadde sin premiere under filmfestivalen i Tromsø i 2014. Eilertsen gjorde en veldig god rolle i den filmen, som alene er verdt å se pga hennes innsats.

Det er medlemmer i bransjens fagforbund som har stemt frem sine kolleger til priser og nominasjoner. Juryen er satt sammen av representanter fra Norsk filmforbund, Produsentforeningen, Norske filmregissører, Norske dramatiskeres forbund, Norsk filmlydforening, Skuespillerforbundet, NOPA og Norsk komponistforening (kilde: adressa.no).

En annen Tromsøværing fikk også pris. Ole Giæver fikk utmerkelsen som beste mannlige skuespiller for filmen sin MOT NATUREN, hvor han også har regien.

Filmhjerte.blogg.no – en filmblogg fra nord – gratulerer selvsagt med prisene, og synest fortsatt Marion Eilertsens bortgang i januar var utrolig trist.

Det var forøvrig BØRNING som stakk av med prisen som fjorårets beste norske film.

ALLE VINNERNE AV KANONPRISEN KAN DU SE HER.

Foto fra filmen Permafrost, fra www.filmweb.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg