10 filmtips hos Netflix

Gå ikke glipp av disse. 5 + 5 filmtopptips som du finner hos Netflix.

I folkeopplysningens tjeneste har filmhjerte gravd frem et par håndfulle glimrende filmtips fra Netflix.

Strømmegiganten er nok mye bedre på serier enn på filmer, imidlertid finnes det en del godbiter også blant spillefilmer, selv om Netflix flyter over av, unnskyld språget, shit og i beste fall B-titler man knapt nok har hørt om. Skulle du være blant de som liker å fikse og trikse litt har du muligens erfart at Netflix sin USA-versjon har et noe bredere utvalg enn vi her på berget har. Blant annet har de med tilgang til amerikanske Netflix muligheten til å se store norske filmer som Bølgen (The Wave) og Kraftidioten (In Order of Disappearance), mens norske brukere ikke har tilgang til disse to filmene. Akkurat det finner jeg helt avsindig tåpelig. Og slik er det med en rekke filmer. Nå syns jeg ikke USA-Netflix heller har et imponerende filmutvalg, men det er bedre enn i Norge.

Anyway…de omtalte filmene i denne filmbloggposten er altså å finne på Netflix Norge, og er tilgjengelig i skrivende stund (20. april 2017, så hvis du leser dette for eksempel i desember-17 er kanskje filmene ikke lengre å finne hos Netflix, so don`t blame me :p).

Filmene jeg har trukket frem i dag er ikke nødvendigvis nyheter lagt til på Netflix den siste tida, men filmer jeg tidligere ikke har anbefalt fra Netflix, eller som tåler en ny anbefaling 🙂

KONGENS TALE (Storbritannia/Australia/USA, 2010)

For å roe ned en nasjon i krig, må kong George VI overvinne stammingen sin. I dette biografiske britiske dramaet kjemper Storbritannias kong George VI (Colin Firth) med en kraftig stamming helt til han får hjelp fra logopeden Lionel Logue (Geoffrey Rush). Velkomponert og velspilt drama, med førsteklasses rolletolkninger fra Colin Firth og Geoffrey Rush. Jeg er en stor Firth-fan, men i Kongens Tale er det kanskje Rush som er aller best, noe som ikke sier så rent lite, for Firth er råbra.

Kongens tale ble belønnet med fire fortjente Oscars også, for beste film og beste mannlige hovedrolle (Firth), samt beste regi og originalmanus.

Kanonfilm for den som verdsetter (historisk/biografisk) dramafilm.

 

I DON`T FEEL AT HOME IN THIS WORLD ANYMORE (USA, 2016)

En av filmene jeg tidligere i år trakk frem som en av filmene fra årets Sundance-festival jeg gleder/gledet meg stort til å se. Denne indie-filmen som er en bekmørk thrillerkomedie er ikke så god som jeg hadde håpet på etter å ha lest forhåndsomtalene, som gav meg spasmer etter å få sett den, men filmen er likevel ganske underholdende og gir en ganske særegen filmopplevelse, da slike “revenge”-filmer ikke er de man finner flest av, ihvertfall ikke av det severdige slaget.

Regidebutant Macon Blair er tydelig inspirert av Tarantino i sin filmstil, og kjører lenge et greit småabsurd spenningsløp i denne filmen, før filmen går litt i utforbakke i siste del når regissøren pumper opp tempoet. Jeg vil uansett tro denne filmen vil fungere veldig bra som sofaunderholdning en senkveld.

En underkuet og lettere engstelig pleieassistent finner ny mening i livet når hun og en eksentrisk nabo sporer opp en gjeng kriminelle som brøt seg inn hos henne. Når de finner kjeltringene starter en dominoeffekt som ingen av de kunne ant utgangen av.

I hovedrollen ser vi Melanie Lynskey, best kjent som Rose i komiserien “Two and a Half Men”. I denne filmen med den noe dystre tittelen er det klare trekk av “Rose”-figuren, noe som vel både vil glede og skuffe litt, men Lynskey glir godt inn i rollen i filmen. Den mannlige hovedrollen er det selveste Elijah Wood som har. Den tidligere “Ringenes Herre”-stjernen representerer et nokså komisk og sært innslag, som på en merkelig måte løfter filmen. Hos meg får “I don`t Feel at Home in This World Anymore” iallefall et veldig stødig terningkast 4.

Dette er forøvrig en Netflix original film, som dermed kun skal være tilgjengelig (lovlig) på Netflix.

DRIVE (USA, 2011)

Ryan Gosling er jo i vinden for tida etter finfin sjarmerende innsats i “La La Land”, men vil du se en helt annen side av Goslings reportoar er actionthrilleren “Drive” et drivende godt filmvalg, som også plasseres i kategorien hevnfilmer. Faktisk er det ikke så veldig lenge siden jeg så denne filmen, som var en solid positiv overraskelse, og med en skikkelig overraskende twist underveis som jeg vel ikke helt så komme.  Filmen er definitivt ikke for alle, man bør være litt hardhudet for å komme seg gjennom “Drive”s siste del. For la det være sagt, “Drive” gjør en skikkelig sving over i det mørke i siste del av filmen. Og jeg digger det!

En rolig stuntsjåfør i Hollywood om dagen, og fluktsjåfør om natten som sidegeskjeft, blir lokket bort fra sitt ensomme liv av en vakker nabo – helt til den voldelige mannen hennes løslates fra fengsel.

Spenn på deg sikkerhetsselene, You`re in for one hell of a ride! 😀

JOE (USA, 2013)

Nicholas Cage i en av sine klart bedre roller, og glimrende fra unge Tye Sheridan.

Joe, en tidligere straffedømt som nå jobber som arbeidsleder for et tømmerfirma, ansetter en 15 år gammel gutt med en vanskelig fortid for å hjelpe til med rydding av trær. Mens Joe jakter frihet, trenger den forsømte unggutten en farsfigur. Ikke alle lykkelige slutter er som andre.

Litt fascinerende og ikke minst også kritikerrost film med handling lagt til Texas. En annen glimrende film med Tye Sheridan som du bør få med deg er “Mud” (2012). “Mud” er desverre ikke på Netflix i Norge, men jeg bare må nevne den filmen.


HÆVNEN (In a Better World / I en bedre verden, Danmark, 2010)

En av tidenes beste danske filmer, med strålende prestasjoner fra den da purunge William Jøhnk Nielsen, og glimrende også fra Ulrik Thomsen, Trine Dyrholm og svenskenes Mikael Persbrandt, om hevn, tilgivelse, vennskap og familiebånd.

The lives of two Danish families cross each other, and an extraordinary but risky friendship comes into bud. But loneliness, frailty and sorrow lie in wait (klippa fra imdb, jeg gadd ikke sjøl å skrive et resymè på kun et par setninger ;p).

Oscar-vinner for beste ikke-engelskspråklige film. Dette er terningkast 6-film.

 

5 andre filmtips fra Netflix på rappen:

12 YEARS A SLAVE (USA, 2012) Oscarvinner for beste film, helt fortjent forøvrig.)

KAPRINGEN (A hijacking, Danmark, 2012) Et dansk lasteskip kapres av somaliske pirater, og spenningen stiger. Veldig solid spill.

MAX (USA, 2015) Familiefilm/eventyr. En traumatisert millitærhund adopteres av familien til sin avdøde eier. Hunden og soldatens yngre bror hjelper hverandre gjennom sorgen. Denne har jeg ikke sett ennå, men hørt en del bra om. Dessuten er Josh Wiggins (18, f. 1998) et spennende talent. Skal sees 🙂

INDIANA JONES OG JAKTEN PÅ DEN FORSVUNNE SKATTEN (USA, 1981) Tidløs klassiker – og Harrison Ford er alltid kul. Hos Netflix kan du se alle de fire filmene om Indiana Jones, fra 1981-, -84, -89 og 2008 🙂

THE LAST STAND (USA, 2013). Arnold-filmen jeg nettopp anbefalte fra Viaplay. Også Netflix har den.

#filmhjerte #filmtips #film #filmer #filmsnakk #filmanbefaling #Netflix

Legg gjerne igjen kommentarer om filmene, andre tips eller annet filmsnakk 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg